İZMİR'e bağlı bir ilköğretim Okulu'nda tacize uğrayan kız öğrencinin, yaşadıklarını anlattığı ailesinin başvurusu üzerine soruşturma başlatan jandarma, hizmetli 42 yaşındaki A.B.'yi gözaltına aldı.

A.B.'nin, 8 kız öğrenci ve bir öğrenci velisine daha tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Velilerin linç etmek istediği A.B.'yi jandarma kurtardı.
Olay, bir ilköğretim Okulu 5'inci sınıfta okuyan kız öğrencilerden S.Y.'nin, dün öğle saatlerinde, ailesine okulda tacize uğradığını söylemesiyle ortaya çıktı. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatan jandarma, tacizde bulunduğu ileri sürülen okulun temizlik işlerinde görevli hizmetli A.B.'yi yakalamak için okula geldi.

Geçen şubat ayında okulda işe başlayan evli, 3 çocuk babası A.B.'nin, öğrencileri taciz ettiği söylentisinin yayılmasıyla, okul önünde toplanan çok sayıda veli, linç girişiminde bulundu. Jandarmanın velilerin elinden güçlükle aldığı A.B., yoğun güvenlik önlemi alltında Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

YENİ MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKTI

A.B.'nin gözaltına alınmasının ardından yeni mağdurlar da ortaya çıktı. Okulda eğitim gören 8 öğrenci ve bir veli de jandarmaya başvurarak daha önceden A.B.'nin tacizine uğradıklarını ileri sürüp şikayetci oldu.

Karakola aileleriyle gelen öğrencilerin anlattıklarına göre, A.B.'nin sözlü olarak başladığı tacizlerini elle devam ettirdiği, ardından da kucağına oturtarak ve öperek her geçen gün arttırdığı ortaya çıktı. A.B.'nin, bir öğrencinin annesine ise çocuğuna yardım edeceği bahanesiyle yakınlık kurup tacizde bulunduğu anlaşıldı.

Toplam 9 öğrenci ve bir velinin şikayet ettiği A.B.'nin yeni başvurular üzerine gözaltı süresinin uzatılarak yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

DHA