Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) ilk defa gerçekleştirilen TÜBİTAK destekli “İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Yönelik Bilimsel Araştırma Projesi Yürütebilme Yeterliliklerini Geliştirme Kursu” 04-08 Temmuz 2011 tarihleri arasında ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin 30 farklı ilinden İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretmenlerinin katıldığı kurs, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da izni ile düzenlendi.
Düzenleme Kurulu Başkanlığını ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Seda Saracaloğlu’nun üstlendiği kursun koordinatörlüğünü ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Aktamış yaptı ve Yrd. Doç. Dr. Esin Acar’da düzenleme kurulunda görev aldı.
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretmenlerine Yönelik Bilimsel Araştırma Projesi Yürütebilme Yeterliliklerini Geliştirme Kursu 5 gün boyunca Ege, Dokuz Eylül, Niğde ve Adnan Menderes Üniversitesi’nden eğitimci olarak katılan öğretim üyelerinin sunumları ve uygulamaları şeklinde gerçekleşti. Kursun son günü düzenlenen gezide katılımcı öğretmenlere Efes-Meryemana ve Şirince tanıtıldı.
Kursa katılan öğretmenler kurs bitiminde çok memnun kaldıklarını, öğretmenlerin mesleki gelişimi için yapılan bu tarzdaki kursların sayısının ve süresinin artmasını istediklerini ve Didim’e tatil amaçlı tekrar gelmeyi planladıklarını belirttiler.