Türkiye"nin ilk ilçe konservatuarı olan Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Devlet Konservatuarı, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ilköğretim bazında eğitime başlayarak bir ilke imza atacak.
Nazilli"de geleceğin müzisyenlerini yetiştiren Nazilli Devlet Konservatuarı, Nazilli Devlet Konservatuarı viyolonsel sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün ile ilklere imza atmaya devam ediyor. Ülke çapında bulunan 31 devlet konservatuarı arasında yer alan Nazilli Devlet Konservatuarında her yıl en az 10 yetenekli öğrenci yetiştirilmesi hedefleniyor.
Nazilli"de lisans eğitimini konservatuarda yapmak isteyen gençlerin yetiştiği bir konservatuar ilköğretim okulu ve konservatuar lisesi olmaması nedeniyle, bölgede bunu gerçekleştirmek için yürütülen çalışmalara öncülük eden Yrd. Doç. Özgür Elgün, açılacak okullarla konservatuarda çok fazla sayıda öğrenciye eğitim verilmesini hedefliyor.
Konservatuar eğitiminin temelden başlamasının yanı sıra ilçede "Nazilli Oda Orkestrası" kurmak için de çalışmalar yürütüyor. Belediyenin sponsorluğunda kurulacak "Oda Orkestrası" ile bölgenin kültür ve sanat hayatının hareketlendirilmesi hedefleniyor. Yrd. Doç. Özgür Elgün"ün öncülük ettiği projelerden bir diğeri ise ilçeye konserler için mekan oluşturacak bir kültür sarayının kazandırılması. Bunun için belediye ile görüşmelerini sürdüren Özgür Elgün, kültür sarayının açılması ile Nazilli insanının zaten tutku ile bağlı olduğu sanata ilgisinin daha da artacağına inanıyor.
NAZİLLİ, TÜRKİYE"DE BİR İLK OLACAK
Türkiye"nin ilçede yer alan ilk ilköğretim düzeyinde konservatuarı olma özelliği taşıyacak olmasının Nazilli için büyük şans olduğunu ifade eden ADÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün, geleceğin sanatçılarının yetişeceği Nazilli"nin ve Adnan Menderes Üniversitesinin prestij kazanacağını ifade etti. Elgün açıklamasında; “Kentlerin ve üniversitelerin prestiji olarak kabul edilen konservatuarlar, bulunduğu yerin sosyal ve kültürel gelişimini hızlandırır. Nazilli, yaklaşık 4 yıl önce yakaladığı yarı zamanlı konservatuar olayında iki adım daha ileri giderek tam zamanlı lise devlet konservatuarı ve en önemlisi tam zamanlı ilköğretim devlet konservatuarına imza atıyor. 18 Eylül 2010 tarihinde yayımlanan Resmi Gazeteye de göre konservatuarımız 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında resmen açılarak özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak” dedi.
ÖZEL DEVLET KONSERVATUARI
Konservatuarın özel yapısına göre yetenek sınavı ile öğrenci alacaklarını belirten Elgün, “Hedefimiz her yıl 10 tane yetenekli öğrenciye eğitim vermek. 8 yılın sonunda da en az 70 öğrenciye ulaşmak. Türkiye çapında ilkokul birinci sınıftan itibaren, yaylı çalgılar, keman, viyolin, viyolin senter ve piyano eğitimi almak isteyenler okulumuza gelebilir. Bu çocuklar 8 yıl boyunca almaları gereken tüm dersleri burada alacaklar. Üzerine ise konservatuarın gerekliliği olan müzik dersleri konulacak. Sonuç olarak eğitim kalitesi, ücretsiz özel okul gibi olacak” dedi.