Özel yetkili Savcı Cihan Kansız tarafından 7 saat süreyle sorgulanan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ifadesinin ardından 'örgüt yöneticisi olmak' ve 'darbeye teşebbüs' iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu iddia edilen internet sitelerinin soruşturulduğu İnternet Andıcı davası kapsamında cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Genelkurmay eski Başkanı sivil savcıya ifade verdi. 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasıyla birleştirilen 'İnternet Andıcı' davası kapsamında dün 'şüpheli' sıfatıyla özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'a 7 saat süreyle ifade veren emekli Orgeneral İlker Başbuğ, daha sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

PEKİ TÜRKİYE'DE YAŞANAN BÖYLESİ BİR İLK OLAYI GÜNDEMİ YAKINDAN TAKİP EDEN GAZETELER NASIL GÖRDÜ?

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ve tarihi tutuklama olarak nitelendirilen Genelkurmay Eski Başkanı Em. Org. İlker Başbuğ'un tutuklanmasını bir çok gazete manşetine taşırken, haber Birgün Gazetesi, Milli Gazete ve Yeni Asya Gazetesi'nde yer almadı.