İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışması sonucunda Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Bayrampaşa’da bazı yerlerde korsan kitap bastırılarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. 
 
Bunun üzerine teknik takip başlatan polis, korsan kitapların basıldığı ve depolandığı yerlerin tümünü tespit etti. Matbaaa ve depo olarak kullanılan yerlerin adreslerinin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon çerçevesinde bugün, çok sayıda işyerine eşzamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 75 bin TL değerinde 15 bin adet basılmış korsan kitap ele geçirildi. Operasyonda işyerlerinde kimsenin bulunmadığı ve korsan kitapları basarak piyasaya sürenlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 
 
Operasyon kapsamında Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi Gün Sokak 23. numaralı işyerinde de arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yazdığı "Terör örgütlerinin sonu" isimli kitabının çok sayıda korsan kopyası bulundu. Yapılan incelemelerde Başbuğ’un kitabının korsan baskısının piyasaya sürülmüş olabileceğinin tespit edildiği öğrenildi. 
 
Operasyonda Elif Şafak’ın "İskender" isimli kitabının da korsan kopyaları ele geçirildi.