Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, devletin memurunun, 'ilkem önce ülkem' demek zorunda olduğunu söyleyerek, ''Devletin memuru, devletin olmadığı yerde kendisinin olmayacağını bilmek zorundadır'' dedi.

Demirci, sendikasının Kayseri Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen'in 1992, KESK'in 1993 yılında kurulduğunu, ''bir grup yeni yetmelerin'' kuruluş tarihinde ise 2002 yazdığını söyledi.

Türkiye'de ilk kurulan işçi sendikasının Türk-İş, memur sendikasının ise Türkiye Kamu-Sen olduğunu vurgulayan Demirci, şöyle devam etti:

''Birliğin merkezi aslında bir tarafta Türkiye Kamu-Sen, diğer tarafta Türk-İş. Ancak, şunu bilelim, Türkiye'de memur sendikacılığını ilk başlatan, bu işin kitabını yazan biziz. Dört başı mamur bir kitap yazdığımızı düşünmeyin ama bu işin ilk adımını atan, mevzuatını bir noktaya getiren biziz. Bunu 1992 yılında eksiğiyle gediğiyle yazmıştık. Geçen 18 yılda eksiklerimiz düzelterek bugün orijinal bir metin haline getirdik.

O gün 19 tane ilke koyduk. Çalışıp, üretip, yol gösterip sonra da hakettiğini kazanan bir sendikal anlayış belirledik. 'Devletin memuru ilkem önce ülkem' demek zorundadır. Devletin memuru, devletin olmadığı yerde kendisinin olmayacağını bilmek zorundadır. Devlet olmadığı yerde siz olmazsınız, biz olmayız, sendikaya ihtiyaç falan yoktur. Filistin'de kimse memur sendikacılığından bahsetmiyor.''

-54 AVUKATLA ÜCRETSİZ HUKUK DESTEĞİ-

Demirci, kimsenin haksızlığa uğramaması için mücadele ettiklerini, bu nedenle diğer memur sendikaları ile bir araya gelemeyeceklerini belirterek, ''Ne kadar liyakatsız, ne kadar işbilmez, ne kadar yandaş, ne kadar sünepe vatandaş var seçip seçip milletin başına oturtturuluyor. Bizim bunlarla bir arada olamamamızın ikinci nedeni bu. Birinci nedeni zaten bunlar bizim evden kaçtılar. Bugün pişman dahi olsalar bu yolda gittikleri müddetçe zaten bir olamayız'' diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen'e üye 11 binin üzerinde çalışanın bugünkü hükümetle davalık olduğunu belirten Demirci, ''Hukuk herkese lazım, bize de lazım, yarın birilerine de lazım olacak. 54 tane avukatımız var. Üyelerimizin üçüncü şahıslara ya da idareye karşı savunulmasında ücretsiz hukuk desteği veriyoruz. Bütün idare mahkemelerinin olduğu yerlerde bu hizmeti veriyoruz. Bu Türkiye'de işçi sendikacılığında dahi olmayan bir uygulamadır'' dedi.

A.A.