Aydın Valiliği'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alandaki vatandaşların, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde Vali Hüseyin Avni Coş tarafından karşılandı. Efeler diyarı Aydın'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gül, "Türkiye'nin her yerinin kendine has özellikleri var. Efeler diyarı Aydın da Kurtuluş Savaşı'nda önemli rol üstlendi. Adnan Menderes ve önemli siyaset adamları Aydın'da yetişmiştir. Aydın'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Vatandaşlara sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Deniz Baykal'la ilgili, "Eşini aldatanları mağdur olarak görmeyiz" ifadesi ile ilgili soruya, "Ben baştan beri söylemiştim. Bu konuda herhangi bir görüş belirtmem" yanıtını verdi. Gül, CHP'nin Anayasa değişikliği paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi hususunu da, "Anayasal hakkıdır, her siyasi parti bunu kullanabilir" ifadesiyle yorumladı.

14 Mayıs'ın demokrasiye geçişte önemli bir tarih olduğu hatırlatan Gül, demokrasi şehri Aydın'a demokrasiye geçişin 60. yıl dönümünde gelmesi ile ilgili soru üzerine ise, "Şüphesiz Adnan Menderes Aydınlıdır ama herhangi bir siyasi ayrım yapmaksızın tüm Türkiye'ye mal olmuştur" şeklinde konuştu.

Gül, soru üzerine 12 Eylül olarak belirlenen referandum tarihinin Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği bir karar olduğunu söyledi.
Gül'e Aydın'da 'Bayrak Nine' olarak tanınan Ayşe Tülü de elinde Türk bayrağıyla sevgi gösterisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Vali Hüseyin Avni Coş tarafından Aydın ilinin simgesi olan efe heykeli hediye edildi. Gül'e ayrıca Aydın inciri, ceviz, çilek ve erik ikram edildi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN İŞ İSTEDİ

Aydın'daki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik çıkışında bir vatandaşın iş talebiyle karşılaştı.
Valilik ziyaretinden çıktığı sırada Cumhurbaşkanı'na seslenen Dilek Cin isimli bir kadın, işsiz kaldığını ve zor durumda olduğunu belirterek Gül'den yardım istedi.
Bu arada Cumhurbaşkanı Gül Aydın Belediyesi'ne girerken biri bayan 2 kişi, "Sayın Cumhurbaşkanım" diye bağırarak talepleri olduğunu söyledi. Ellerinde yazılı kağıt bulunan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki kişi, önce Cumhurbaşkanı'nın korumaları tarafından susturulsa da taleplerini iletmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün belediyedeki ziyareti sürüyor. iha