Toplantıda genel kurul üyeleri ve komiteler belirlendi.
2006 yılında çıkan yasa gereği şehirlerde kurulması kabul edilen Kent Konseyleri için Nazilli"de 2 yıldır bir adım atılmamıştı. Nazilli Belediye Meclisi Eylül 2008'de yaptığı Meclis toplantısında Kent Konseyi için ilk adımı atarak ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi.
Ahmet Şensan Kültür Merkezinde yapılan ilk kent konseyi toplantısı Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal yönetiminde ve Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu önderliğinde yapıldı. Tüm Siyasi Parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıya sivil toplum örgütleri, Nazilli Esnaf ve işadamları ile çeşitli meslek guruplarını temsilen 350"e yakın kişi katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan ve Konseyi yöneten ODTÜ Şehircilik Bölümü Öğretim Görevlisi, eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, konseyin amaç ve kapsamı, Kent Konseyine katılım ve temsilci seçimleri ile ilgili geniş bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Aytekin Kaplan; “Artık Nazilli"nin kaybedecek vakti yok. Konuşacağız, tartışacağız ama kavga etmeden Nazilli için en güzel fikirleri ortaya koyacağız. Nazilli"nin alt yapısından imarına, üniversite sorunundan organize sanayisine kadar birçok sorunlarını birlikte çözeceğiz. Burada oluşturacağımız konseyle herkes elini taşın altına koymuş olacak ve kentimiz daha iyi yönetilecek. Sorunlarımıza acil çözüm getirip Nazilli"nin önünü açmak zorundayız. Bu toplantının bir yerel seçim öncesinde olmasına rağmen tüm siyasi partilerimizden rağbet görmesi, bu konuyu siyaset üstü ele aldığımızın bir göstergesidir. İlk adımı attık, gerisi kendiliğinden gelecektir. İlk genel kurulumuz Nazilli"mize hayırlı olsun” dedi.
Nazilli"nin ufkunun açık olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız da, “Çok gecikmiş olmakla beraber Kent Konseyimizin toplanması ve bu ilgiyi görmesi memnun edicidir. Ekonomilerde strateji çok önemlidir. Stratejimizi ve hedefimizi belirleyerek çok üst seviyeleri hedef almalıyız. Nazilli"miz için 2023 yılı kalkınma hedefimizdir. İzmir"den sonra Ege"de 2. büyük kent ve sanayi merkezi olmaktır. Nazilli"nin toprakları genç ve işlenmemiş topraklardır. Nazilli"nin bunu başaracak gücü ve potansiyeli vardır. Bu toplantı ile Nazilli"nin önü açılmıştır. Nazilli önemli bir virajı dönmektedir. Bu virajı dengeli ve akılcı bir duruşla hep birlikte dönelim ve geleceğimizi garanti altına alalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kent konseyinde görev alacak olan15 çalışma komitesi ile ilgili olarak isimler yazılarak listeler oluşturuldu. Konsey genel kurul yönetimi ise kendilerine yöneltilen konseyin çalışması ile ilgili konularda soruları yanıtlayarak akıllardaki soru işaretleri giderilmeye çalışıldı. Gece yarısına kadar süren toplantıda en az 7 kişi olmak üzere çalışacak komisyonların oluşumu sağlandı.