Aydın"da 32 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak İl Belediye Başkanlığını kazanan ve Aydın"ın ilk bayan Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu seçimlerden bir gün sonra basın toplantısı düzenledi. Çerçioğlu, “Tüm Aydınlılara ve Aydındaki kadınlara teşekkür ediyorum” dedi. Çerçioğlu"nun basın toplantısına İl ve Merkez İçe yöneticilerinin yanı sıra CHP İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.
Milletvekili olarak Aydın halkına 22 ve 23. dönemlerde onurla hizmet ettiğini belirten Özlem Çerçioğlu, “ Şimdi yerelde hizmetlerimize devam edeceğiz. Seçim süreci içinde Aydındaki seviyeli yarıştan dolayı diğer siyasi partilere ve İl Emniyetimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Ben sadece bana oy verenlerin değil tüm Aydın halkının başkanı olacağım. Ben kentime bazen bir kadın, bazen bir anne, bazen de Belediye Başkanı güzü ile bakacağım. İlk olarak Aydın"da el atacağımız konular istihdam, çevre ve trafik sorunları olacak. Aydın"da 32 yıl sonra Sosyal Belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Siyaset anlayışında bir önceki yönetimin yaptığını yıkmak gibi bir anlayışı olmadığını söyleyen Çerçioğlu, “Koyulan her tuğlada Aydın halkının emeği var. Ama yanlış varsa ve kamuoyu düzeltilmesini istiyorsa bu doğrultuda hareket ederim. Aydın"ı, Aydın halkı ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yöneteceğiz. Yönetimi devraldığımızda ilk önce fizibilite yapacağız. İlk işimiz çevre yolunu yapmak olacak. Tepecik ve Çeştepe Beldelerinin Belediye Başkanlıklarını da aldığımız için artık çevre yolunu yapmak bizim için boyun borcudur” şeklinde konuştu.
Konuşmasında bireysel olarak siyasi bir yarışı başarılı olarak tamamlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Özlem Çerçioğlu Aydın halkının CHP"nin görüş ve kriterlerine oy verdiğini ifade etti. Basın toplantısının ardından Çerçioğlu Adnan Menderes Bulvarında partililer ve halkla buluşarak, yoğun sevgi gösterisi altında parti binasına geçti.