Kuşadası"na tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, esnaf ve turizmcilerin de büyük şirketlere karşı haklarını korumak amacıyla oluşturulan “ Kuşadası Tüketici Hakları Kurulu “ ilk toplantısını yaptı.
Kuşadası Kaymakam Mustafa Esen başkanlığında gerçekleşen toplantıya kurul üyesi olarak KuşadasıBelediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent İlbahar katıldı. Kaymakam Mustafa Esen"in başkanlığını yaptığı kurulun başkan yardımcılıklarına Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan getirilirken, kurulun sekretarya hizmetlerinin de Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Koç ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Ekrem Çankırlı tarafından yürütülmesine karar verildi.
Her 15 günde bir Cuma günleri Saat: 10.30"da Kaymakamlık Makamında toplantı yapılmasına karar verilirken, ilk toplantıda Davutlar ve Güzelçamlı Belediye Başkanları da kurul üyeliğini kabul edilirken, özellikle gemi şirketlerine yönelik sert uyarılar çıktı. Tüketici Hakları Kurulu tarafından ilk toplantıda alınan kararlar şöyle: “Turizmi olumsuz yönde etkileyen unsurların ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışma düzenlenerek belirlenmesine ve bakanlıklar nezdinde girişimde bulunmak için İlçe Kaymakamlığı tarafından geniş kapsamlı bir rapor hazırlanması. Gemilerde dağıtılan broşürler vasıtasıyla İlçemiz hakkında yapılan olumsuz bilgilendirmelerin (İnfo) yeminli tercüman aracılığı ile Türkçeye çevrilerek ilgili birimler nezdinde girişimde bulunulmasına ve bu nedenle gemi ve acente sahiplerine gerekli uyarının yapılması. Ulusal ve Uluslararası Turizm fuarlarına katılımlarda kurul üyelerinin ortak hareket etmeleri ve işbirliği yapmalarına , fuarlarda ilçemizin tanıtımı için kullanılacak cd, tişört, broşür, çanta, harita, poster, şapka gibi promosyon malzemelerinin yaptırılması için Kuşadası Belediyesince gerekli bütçe ödeneğinin ayrılması. Kuşadası turizminin, turizm potansiyelinin geliştirilebilmesi için İlçemizdeki işletmelerde eğitim alt yapılarının oluşturulması ve toplam kalite yönetimi ISO 9000 sertifikasyon sistemlerinin uygulanmasına yönelik çalışmalarda bulunulması. Gemilerden tura çıkan otobüslerin dönüşlerinde Atatürk meydanı, liman ve kervansaray bölgesine alınmamasına, otobüslerin merkez polis karakol amirliğinden devam ederek eski Jandarma binası ile Kuşadası Belediye binası arasındaki mesafede turistleri indirmesine , turistlerin limana yönlendirilebilmesi için belirlenecek bölgelere Belediyece limana gider Türkçe ve İngilizce yönlendirme levhaların konulmasına karar verildi”