10 haftalık eğitimlerini tamamlayan askerlerin, gelecek haftadan itibaren öncelikle Güney Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere hudut birliklerine gönderileceği öğrenildi.

Türkiye’nin ilk 520 kişilik sözleşmeli eri, İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda basın mensuplarına tanıtıldı. Basın toplantısında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Temel ile İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin sözleşmeli erlerin her türlü iklim ve coğrafi koşullarda yaptıkları eğitimleri tanıttı.

Piyade Albay Yaşar Aladağ tarafından verilen brifingle başlayan tanıtım programında; kayıt kabul merkezi faaliyetlerinden başlayarak, temel beden eğitimi, güç mania parkurundan geçiş, mayın ve eyp ile mücadele eğitimi, dağ iniş çıkış eğitimi, ilerleme düzeni, temasta hareket tarzı eğitimi ve son olarak motorlu kolda pusuya karşı hareket eğitimlerinin tanıtımları yapıldı.

Sözleşmeli erler hakkında bilgiler veren Albay Yaşar Aladağ, konuşmasında; "Sözleşmeli erler toplam 10 haftalık eğitime tabi tutulmaktadır. Bunun 6 haftasında, iç güvenlik görevlerinde istihdam edilecek personel Isparta’da, hudut görevi alacak olanlar Sivas’ta, diğer sınıf ve branşına göre kendi sınıflarının eğitim merkezlerinde temel ve branş eğitimi, kalan 4 haftada ise hepsi Isparta’ya gelerek iç güvenlik eğitimi almaktadırlar." dedi.

Sözleşmeli erlere bir eğitim devresinde her türlü doğal koşullara mukavemet kazanabilmesi amacıyla tam teçhizatlı olarak ortalama 250 kilometre yürüyüş yaptırıldığını belirten Yaşar, Yürüyüşün yanı sıra erlere 21 gece eğitimi de verildiğini söyledi.

Eğitimi başarı ile tamamlayan erlerin başlangıçta 4 yıldan fazla olmamak kaydıyla, en az 3 yıllık bir sözleşme imzalanarak göreve başlayacaklarını aktaran Yaşar, "Görev esnasında sözleşmesi sona erenler en az 1 yıl en fazla 3 yıl süre ile yeni sözleşme imzalayarak devam edebilirler. Sözleşme yapılırken en fazla 29 yaşına kadar görev yapılacağı hesap edilir." şeklinde bilgi verdi.

Eğitimin 9’uncu haftasında bulunduklarını söyleyen Yaşar, Sürecin tamamlanmasıyla birlikte eğitimlerini bitiren sözleşmeli erlerin hudut birliklerine giderek ülke savunmasında görev yapacaklarını belirtti.