Kaymakam Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'ın birlikte açtıkları sergiyi yüzlerce kişi gezdi.
Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve Beldiye Başkanı Aytekin Kaplan tarafından açılışı yapılan sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve çok sayıda davetli destek verdi. Serginin açılmasını sağlayan Müşerref Gündoğdu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Aylin Ertekin, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Nazilli'de bir ilki gerçekleºtirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Ertekin, "Sergimiz konusu itibarı ile Nazilli'de açılan ilk reprodüksiyon sergisi
özelliğini taşıyor. Öğrencilerim gerçekten çok büyük bir sevgiyle resimlerini yaptılar. Toplumun beğenisinin ikinci planda tutulduğu, sanat için sanatın yapıldığı resimlerde öğrencilerimi bu sebepten dolayı çok daha üretken buldum. Taşıma merkezli bir okul olmamıza rağmen geçen yıl bu okula tayinim çıktığında bırakın sergi açmayı derslerde bile sıkıntı çekeceğimi düşünürken, yakın tarihimizin ressamları, yeniler grubu olarak bildiğimiz Cumhuriyetin ikinci kuşak sanatçılarının yanında; dünyaya mal olmuş
Pisasco, Van Gogh gibi ressamları da ele alarak bin 800'lü yılların resimlerine de hayat verdi öğrencilerim. Ve böylece 'Bazen görmek için iki gözden fazlası gerekir' diye yola çıktık. Ve 80 soyut çalışmamızla bu sergi açılışımıza noktayı koyduk" dedi.
Açılışı gerçekleştiren Kaymakam Caner Yıldız "Nazillimizde, hele hele bir İlköğretim Okulu tarafından ilk kez reprodüksiyon sergisinin açılışı beni çok sevindirdi ve de çok duygulandırdı. Sanatın her türlüsü toplumumuz için çok önemlidir. Okullarımızda tüm öğrencilerimizi yeteneklerine göre sanata yöneltmeliyiz. Sanat, toplumları ayakta tutan bir olgudur. Ben bunun için bu serginin açılışında emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve bu resimleri yapan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.
Sergide 5 ve 7 yaşlarındaki küçük sanatçılar, eserlerinin başında bekleyerek tanıtımını yaptılar. Serginin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.