Sart Belediye Başkanı Ali Güngör ile Salihli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uçar, Sardes Antik Kentinin, gazetecilere tanıtımı için düzenlenen gezide, bölgenin tanıtımına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Belediye Başkanı Güngör, Sart'ın nüfusu 5 bini geçen 7 bin belde arasında bulunduğunu, beldenin çağdaş görünümüne kavuşturulması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!
Medeniyetlere ev sahipliği yapmasına karşın Sart'ın tanıtımının yeterince yapılamadığını ifade eden Güngör, şu görüşleri dile getirdi:
''Burada 1958 yılından itibaren kazı çalışmaları yapılıyor. Ancak kazı çalışmalarında o görkemli başşehrin kalıntılarının sadece yüzde 10'u ortaya çıkarılmış. Çalışmalar çok ağır gittiği için Sart'ı hiç kimse tanımıyor. Yoldan geçenler burasının belde mi, şehir mi, ne olduğunu dahi bilmiyor. Bu yüzden yerel yönetimler olarak, dünyada ilk altın paranın basıldığı kent olarak bilinen Sardes'in en iyi şekilde tanıtılması için çalışma başlattık.''
Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar da Sardes Antik Kenti'ndeki Cimnazyum bölümünün yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'daki Minatürk'te sergilenmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Uçar, ''Türkiye genelindeki tarihi ve turistik eserlerin maketlerinin sergilendiği minyatür parkına Salihli'den de bir eser konması konusunda başvuruda bulunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından olumlu yanıt geldi'' dedi.
Pek çok kaynakta, antik çağ hikayecisi Ezop'un da Sardes'te kentte yaşadığını işaret ettiğini belirten Uçar, halen toprak altında bulunan Lidya kayıtlarının gün yüzüne çıkarıldığında Ezop hakkında daha çok bilgi, belki de öykülere ulaşılabileceğini vurguladı.