Davos Zirvesi'nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatöre karşı söylediği "one minute" sözüyle tarihe geçen Erdoğan'ın benzeri ifadeyi Dubai Şeyhi Muhammed Raşid El Maktum'la görüşmesinde de kullandığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın bu sefer Türkçe söylediği "bir dakika"nın hikâyesi, geçtiğimiz günlerde, o geziye katılan üst düzey bir bürokrat tarafından aktarıldı.

Anlatılanlara göre, Başbakan'ın ilk "one minute" olayı şöyle gelişti:

Erdoğan, 2005 yılının Eylül ayında resmî bir ziyaret için gittiği Körfez bölgesinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne de uğradı. Burada Türkiye ile Dubai arasında 5 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, o toplantıda Dubai Şeyhi El Maktum ile birlikte işadamlarına seslenen Başbakan Erdoğan, Araplara Türkiye'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. El Maktum ise Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerini söylerken bürokraside yaşanan gecikmelerden şikâyetçi oldu. El Maktum, "Biz işlerin Dubai hızı ile yapılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

El Maktum'un yatırımların "Dubai hızı" ile tamamlanması isteğine Başbakan Erdoğan, beklenmeyen "Bir dakika" tepkisi gösterdi. İki elini havaya kaldıran Erdoğan'ın, "Bir dakika, bir dakika. Bizde işler öyle olmaz. Belirli usuller var. Bunların yerine gelmesi gerekiyor." sözleriyle Davos'takini andıran müdahalede bulunduğu aktarıldı./yeni şafak