Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın eşi Emine Erdoğan"ın himayesinde başlatılan “Ana Kız Okuldayız” kampanyası Aydın"da start aldı.
Aydın Gençlik Merkezi"nde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın katılımı ile birinci kademe okuma-yazma kursunda başarılı olarak belge almaya hak kazanan kursiyerler belgelerini törenle verildi. Okuma yazama öğrenen kursiyerler adına konuşma yapan Zeynep Şekerci okuma yazma öğrenmekten dolayı çok memnun olduklarını belirtip, açık öğretim vasıtası ile eğitimlerine devam etmek istediklerini ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"da, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin özellikle bayanlar arasında okuma yazama bilmeyen kimsenin kalmaması konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini belirterek, “Bayanlarımızın okuma yazama bilmesi ve bilinçlenmesi çok önemli çünkü gelecek nesillere yön verecek çocuklarımızı kadınlarımız yetiştiriyor. Bugün startını verdiğimiz kampanya ile de okuma yazma öğrenen her bayanımıza İl Milli Eğitim olarak bir çeyrek altın vereceğiz Bunun bedeli ne olursa olsun bayanlarımızı ödüllendireceğiz. Yapılan çalışmalarda Aydın genelinde 70 bin bayanın okuma yazma bilmediği görülüyor ama bu abartılı bir rakam. Sayı okuma yazma bildiği halde herhangi bir diploması olmayan bayanları da kapsıyor” diye konuştu.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın konuşmasının ardından birinci kademe okuma-yazama kursunda başarılı olan kursiyerler belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın elinden aldı.