Meclis'te grubu olan herkesle görüşeceğini söyleyen Gül'ün aksine Erdoğan, PKK'ya terörist demeden DTP ile görüşmeye yanaşmayacağını vurguladı.


Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile basın toplantısı düzenleyen Erdoğan gazetecilerin "DTP'den randevu talebi geldi mi" sorusuna cevap verirken Cumhurbaşkanı Gül ile aralarında oluşan bir fikir ayrılığını dile getirdi.


DTP'den kendisine randevu talebi geldiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:.
"Ben bu konuda kendilerine Grup başkanvekilim ve Başbakan Yardımcımı yönlendirdim. Sayın Türk ve Tuğluk geldi ve görüşme yapıldı."

Erdoğan DTP ile bir araya gelmeme nedenini ise şöyle anlattı:

"Benim bu konuda bir hassasiyetim var. Bölücü terör örgütü PKK'yı, terör örgütü olarak kabul etmedikleri sürece kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşmem. BM ve diğer dünya ülkeleri terör grütü olarak kabul ediyor. Onlar etmiyor. DTP etnik milliyetçilik yapıyor. Biz buna karşıyız"

Cumhurbaşkanı Gül ise, DTP ile geçtiğimiz günlerde görüştüğünü duyurmuş ve görüşme nedenini şöyle açıklamıştı:
"Ben bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, herkesin cumhurbaşkanıyım. Dolayısıyla böyle bir grubu olan parti benimle görüşme talebinde bulununca tabii ki kabul ettim. Dinledim kendilerini ve kendilerine bazı tavsiyelerde bulundum, görüşlerimi söyledim.
TBMM"deki partiler de bütün Türkiye"yi, bir milletvekili sadece seçildiği yeri değil her tarafı aynı zamanda temsil eder."

İLK KEZ NY TİMES'A SÖYLEMEDİM

Başbakan Erdoğan, Güneydoğu paketini ilk kez bir ABD gazetesine açıkladı iddialarına ise şöyle yanıt verdi:
"Nasıl oluyor da New York Times Gazetesi'ne yaptığım GAP'la ilgili açıklamaları daha önce duymamışlar şaşırıyorum. 11 Mart'ta yaptığım konuşmada da nihai olarak gündeme geldi. Ondan önce diğer grup toplantılarımda yine gündeme getirdim.

5 yıl içinde GAP'ı bitirmeyi hedeflediğimizi söyledim. Hatta bir TV kanalındaki pazar sohbetinde de buna değinmiştim.


KÜRTÇE KANALI DAHA ÖNCE DE SESLENDİRDİM

Buna yönelik Başbakan Yardımcım 2 aydır bölgede. GAP illerini dolaşıyor. Yanında gazeteciler var, bürokratlar var.



TRT'de Kürtçe kanal konusu ise ATV'de yayınlanan Başbakan'la gündem toplantısında da gündeme gelmişti. Yani sonuç olarak bu açılımları ilk kez New York Times gazetesi yayınlamadı. Herhalde bir unutkanlığa geldi."