Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, 19-22 Ekim tarihlerinde Almanya'da gerçekleştirilecek olan uluslar arası mutfak olimpiyatlarına hazırlanıyor. Almanya'nın Erfurt şehrinde yapılacak olan IKA'2008 Mutfak Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek 3 ekipten biri olan Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, 5 yıldızlı Pine Bay Tatil Köyü'nün çalışanlarından oluşuyor.
Uluslararası Mutfak Olimpiyatı hazırlıklarını sürdüren Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve Pine Bay Tatil Köyü tarafından da destekleniyor. Aynı zamanda Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı olan Pine Bay Tatil Köyü aşçıbaşısı Hayati Gökçeel'in takım kaptanlığını yaptığı Kuşadası Bölgesel Takımı'nda Pine Bay Tatil Köyü mutfak şeflerinden Serkan Tütüncü, Hakkı Gökmen, Cihan Özkan ve Engin Bostancı yer alıyor.
Daha önce de çeşitli uluslar arası yarışmalarda Türkiye'ye mutfak dalında ödüller kazandıran ve bu yıl gerçekleştirilen IKA'2008 Mutfak Olimpiyatlarına katılmaya hak kazan Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, mutfak olimpiyatı hazırlıklarını Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nde sürdürüyor. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı ve Pine Bay Tatil köyü aşçıbaşısı Hayati Gökçeel, olimpiyatlarda çok iddialı olduklarını ve Türkiye'ye altın madalya ile dönmek istediklerini söyledi.
Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı'nda da yer alan Pine Bay Tatil Köyü Genel Müdür Asistanı ve Mutfak Şefi Serkan Tütüncü ise olimpiyatlara çok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Almanya'nın Erfurt şehrinde yapılacak olimpiyatlarda Bölgesel Mutfak Takımı gurubunda yer alacağız. Ülkemizi bu olimpiyatlarda temsil edecek üç ekipten biriyiz. Olimpiyatlarda, ikisi mutfak sanatı ve biri de pastacılık olmak üzere toplam üç kategoride yarışacağız. Bu güne kadar uluslar arası alanlarda benzer
yarışmalarda bir çok birincilik aldık. İlk kez katılacağımız olimpiyatlardan da altın madalya ile dönmeyi hedefliyoruz" dedi.
54 ülkeden 1200 yarışmacının katılacağı olimpiyatlarda hem Türkiye'yi, hem Kuşadası'nı ve hem de otellerini tanıtma fırsatı bulacaklarını vurgulan Tütüncü, "Yanımızda yer alacak firmalarda yine aynı tanıtım şansını elde edecektir. Bu türlü yarışmalarda ülkemizi temsil etmenin yanında birinci olup altın madalya ile de dönmeyi hedefliyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. Bu olimpiyatlara ilk kez Türkiye davet edildiği için ayrıca büyük önem taşıyor. Mutfak alanındaki firmaların desteğini bekliyoruz" diye konuştu.