AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

"İlk mitingimizi Samsun'da yapmamız tesadüf değil" diyen Başbakan Erdoğan, "Bazıları dedikodular çıkarıyor ama ben aranızdan ayrılmıyorum, dinlenmeye çekilmiyorum, yolculuğa ara vermiyorum. Sizlere daha iyi hizmet edebilmek için üst makama aday gösteriliyorum. Olay budur. Birlikteliğimiz, yol arkadaşlığımız, muhabbetimiz aynı şekilde devam edecek. Başbakanlık'ta nasılsak cumhurbaşkanlığında da o şekilde olacağız.Türkiye'yi şaha kaldırmaya devam edeceğiz." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLADIK

Büyük başlangıçların şehri Samsun'dan adımımızı atıyoruz. Samsun'dan ‘Bismilallah' diyerek kutlu yolculuğa başlatıyoruz. Sayın Gül'ü aday olarak gösterdiğimizde hukuku katlettiler, bizim cumhurbaşkanı seçmemizi engellemek istediler. Kaderimize razı olup yapılanları sineye çekmedik, milletin emanetini demokrasiyi gasp etmeye çalışanlara teslim etmedik.

İlk kez millet cumhurbaşkanını seçecek. Devletin başını, cumhurun reisini, başkomutanını, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanını bu millet seçecek.

Gazi Mustafa Kemal'den sonraki her cumhurbaşkanlığı seçimi kaos yarattı. Abdullah Bey'in seçilmesi engellemelerle karşı karşıya kalarak oldu. Biz bu engellemeler, tartışmalara son vererek halkın cumhurbaşkanı seçmesini sağladık. Bu ülkede vekilleri sizler seçiyorsunuz, sizin seçtiğiniz vekillerle bu ülkede hükümetler belirleniyor. Cumhurbaşkanını belirlemek sizin hakkınız. Devletin en tepesindeki makama kimin geleceğini belirlemek elinde silah olanların, seçkinlerin değil, para babalarının değil milletin uhdesindedir.

SERBEST KALANLAR ŞUNU BİLMELİ Kİ...

Son referandumu yaptık. CHP ve MHP bu referandumda hayır dediler. Biz evet dedik. Nasıl ki yüzde 69'la cumhurbaşkanı seçilmesini milletin önüne biz koyduysak o referandumda da MHP ve CHP'ye rağmen Anayasa'ya bireysel başvuruyu biz getirdik. Serbest bırakılanlar şunu bilmeleri lazım. Ak Parti referandum yapmasaydı bunlar dışarıya çıkamayacaklardı. MHP, CHP, HDP devletin tarafı oldular. Biz milletin tarafındayız.

GÜL'LE 7 YILDA BU PERFORMANSI SERGİLEDİK

Gül'le 7 senede başka performans sergiledik. Bunu daha önce yakalasaydık Türkiye farklı yerde olabilirdi. CHP en başından itibaren hem milli iradenin, sandığın demokrasinin karşısında oldu. Halkın taleplerini önemsemediler. CHP devletin saffında yer aldı. Darbeciler CHP'den destek aldılar. CHP 2007 yılında bizim cumhurbaşkanı seçmemize engel olmuştu. Şimdi bunlar hangi yüzle halkın karşısına gelecekler? Siz halkı reddettiniz nasıl halktan oy isteyeceksiniz? 1938'den bu yana başlatmış oldukları millet düşmanlığını bugünlere taşıdılar. Şundan emin olun. Birileri cumhurbaşkanlığı makamı yol yapmak, köprü yapmak makamı değildir diyebilir. Cumhurbaşkanı makamı yapılan ve yapılacak olan yolları da havalimanlarını da milletin birliğini bütünlüğünü de takip eder. Cumhurun başı olacaksın yan gelip yatacaksın böyle bir şey olabilir mi? Bunu Sayın Gül'le nasıl yaptıysak bundan sonra da yapacağız.

SAMSUN TESADÜF DEĞİL

İlk mitingimizi Samsun'da yapmamız tesadüf değil. Burayı bilinçli seçtik.Samsun ilk çok partili seçim denemesinde 1930'da CHP karşısındaki adaya yüzde 80 üzerinde oy vermişti. Bunu biliyor musunuz? Hem de bağımsız. Samsun her zaman demokrasinin yanında, özgürlüklerin yanında, milli iradenin yanında oldu.

10 AĞUSTOS'TA TARİH YENİDEN YAZILACAK

Sizden rica ediyorum; 10 Ağustos'ta mutlaka sandığa gidin. Tatilde olanlar varsa arayın bulun. Sandığınızda oyunuzu kullanın. Seçmen kütüklerini kontrol edin isminiz var mı yok mu diye. Genç arkadaşlarınızı uyarın. Türkiye'de 10 Ağustos'ta tarih yeniden yazılacak.

BAZILARI DEDİKODULAR ÇIKARIYOR

Bazıları dedikodular çıkarıyor ama ben aranızdan ayrılmıyorum, dinlenmeye çekilmiyorum, yolculuğa ara vermiyorum. Sizlere daha iyi hizmet edebilmek için üst makama aday gösteriliyorum. Olay budur. Birlikteliğimiz, yol arkadaşlığımız, muhabbetimiz aynı şekilde devam edecek. Başbakanlık'ta nasılsak cumhurbaşkanlığında da o şekilde olacağız.Türkiye'yi şaha kaldırmaya devam edeceğiz.

Bize çok yanlışlar yaptılar şuan bir aradalar. Şu paralel denen yapı onu da yarı yolda bırakmayacağım. Vatanımız için, milletimiz için bunu yapacağız.