Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher"in Türkiye"ye yaptığı resmi ziyaret, Ankara kulislerinde son dönemdeki en gözde “dedikoduya”, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın eşlerinin “küs olduklarına” ilişkin söylentilere son verdi.

Cumhurbaşkanı Gül"ün eşi Hayrünisa Hanım, Türkiye ziyaretinde Fisher"le birlikte katılan eşi Margit Fisher onuruna, ikamet ettiği Dışişleri Bakanlığı resmi konutunda bir çay daveti verdi. Bu davete, Başbakan Erdoğan"ın eşi Emine Hanım"ı da davet etti.

Ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü"nde verilen akşam yemeğine katılmayarak, “First Lady"ler küs” dedikodularını ateşleyen Emine Hanım, bu sefer Hayrünisa Hanım"ı kırmadı.

Margit Fisher onuruna verilen çay davetinde Emine Hanım, Hayrünisa Gül tarafından konutun kapısında karşılandı ve First Lady"ler tüm davet boyunca adeta “Düşman çatlatan” görüntüler ortaya koydular.

SEZER DÖNEMİ VETOLARI

Bir önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde ise, Emine Hanım, “türbanlı” olduğu gerekçesiyle, Çankaya Köşkü"ndeki hiçbir resepsiyon ya da resmi yemeğe davet edilmemişti. Sezer döneminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a tüm davetiyeler “eşsiz” olarak gönderilmişti.

Şimdi Emine Hanım"ın “Çankaya Köşkü vetosunun” altında da, bu dönemde yaşadığı hayal kırıklığının yattığı ifade ediliyor.

EMİNE HANIM"IN VETOSU “KÖŞK”E Mİ?

Çankaya Köşkü"ndeki tüm yemeklerde ve kutlamalarda eşini yalnız bırakan Emine Hanım"ın, Hayrünisa Gül"ün Dışişleri Konutu"nda verdiği davetlere katılması, Ankara"da bu kez “Emine Hanım"ın vetosu Çankaya Köşkü"ne mi?” söylentilerinin yayılmasına neden oldu.

Emine Hanım, geçen yıl Gül çiftinin Çankaya Köşkü"nde ilk kez birlikte ev sahipliği yaptıkları 29 Ekim resepsiyonuna da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ya da Kraliçe II. Elizabeth için verilen eşli resmi akşam yemeklerine de, davetli olduğu halde, katılmamayı tercih etmişti.

Abdullah Gül"ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından verdiği ilk 29 Ekim resepsiyonuna Emine Hanım"ın katılmaması, o dönemde de “küslük” söylentilerini ortaya çıkarmıştı.

Bu söylentiler üzerine Abdullah-Hayrünisa Gül, Erdoğan çiftini çocukları ve torunları ile birlikte 2 Ocak"ta Dışişleri Konutu"nda yemeğe davet etmiş, bu yemekte verilen görüntülerle “küslük” söylentileri sonlandırılmıştı. Ancak Emine Hanım"ın, Kraliçe II. Elizabeth onuruna Çankaya"da verilen yemeğe de katılmaması, “küslük” söylentilerinin yeniden alevlenmesine neden olmuştu.