Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Deveci, “106 Bin TL "ye yakın su alacağımız ve emlak vergisi alacağımız var. Seçim öncesinde bu paralar toplanmamış. Şimdi bu paraları vatandaşlarımızdan almaya çalışıyoruz. Vatandaşların adres tespitlerini yaptırıyoruz. Çoğu alacaklımızın tapusunu şerh koydurduk. Bu paraları toplandıktan sonra gençlerimize sosyal aktivite alanları yaratacağız. Gençlerimiz halı saha maçı yapmak için Didim"e geliyorlar. Yolda çekilen eziyet çekiyorlar. Ticareti düşünmeden iyi hizmet sunmak amacındayız. Ayrıca Sağlık Ocağımızda özürlülerle ilgili bir çalışma başlattık. Düzgün projelerin arkasındayız” dedi.
TOKİ projesi ile ilgili bazı sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Deveci, “Engelleri aşmaya devam edeceğiz. Eğer yer sorununda çözüm sağlanamazsa yeni bir alan için girişim başlatacağız. TOKİ"ye umut bağlayan insanlarımız var” diye konuştu.
Rüzgar enerji santraliyle ilgili çalışmaların devam ettiğini de dile getiren Başkan Deveci, şunları söyledi: “Santral şu ana çalışıyor. Bunun beldemize ek bir getirisi yok. Bu anlamda şirket ürettiği enerjiyi devlete satıyor. Bize doğrudan getirisi yok”