Amerika’ya ilk kez incir ihracatı gerçekleştiren Ticaret eski Bakanı, 5. ve 6. dönem Aydın milletvekili Nazmi Topçuoğlu’nun adına İncirliova’ya bağlı Sandıklı Mahallesi’ne yaptırılacak 8 derslikli ilkokulun protokolü Vali Erol Ayyıldız’ın makamında imzalandı.
video-haber.png
Topçuoğlu’nun vasiyeti üzerine Topçuoğlu Vakfı ve yeğeni Talat Muşlu’nun katkılarıyla inşa ettirilecek okulun protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Sandıklı Mahalle Muhtarı Fazlı Kurşunlu da katıldı.

Aydın’da hayırseverlerin eğitime desteklerinin her geçen gün arttığına işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “hayırseverimiz Talat Muşkara, güzel bir vefa örneği sergileyerek dayısı Nazmi Topçuoğlu adına Sandıklı’ya bir okul yaptırmak istiyor. 1956 yılında vefat eden Nazmi Topçuoğlu, 1923-42 döneminde Ticaret Bakanlığı, 5. ve 6. dönemlerde Aydın milletvekilliği, Milli Aydın Bankası ve TARİŞ’in kurucuları arasında yer almış ve de ilk kez Amerika’ya incir ihracatı gerçekleştirerek Türkiye ve Aydın’a önemli hizmetleri dokunmuş bir büyüğümüz. Sandıklı İlkokulu ilk kez 1947 yılında Nazmi Topçuoğlu tarafından yaptırılmış. Bugün ise yeğeni örnek bir davranış sergileyerek bu okulu yeniden inşa edecek. Hayırseverimiz tarafından yaptırılacak olan 8 derslik, konferans ve spor salonundan oluşacak olan okulumuz için sağlanan 900 bin TL ödenek bugün itibariyle Merkez Bankası’na aktarılacak ve okulumuz 1 yıl içerisinde tamamlanacak” dedi.

Dayısının vasiyetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden hayırsever Talat Muşkara da, “Ben vasiyeti yerine getiren bir memurum. Annemin bana anlattıklarını ve vasiyette okuduklarımdan yola çıkıp kendi katkımı da ilave ederek bir görevi yerine getiriyorum. İnşallah bu akşam rahat uyuyacağım” diye konuştu.
Talat Muşkara’nın sergilediği tutumun tüm hayırseverlere şiar olması dileğinde bulunan Vali Ayyıldız ise, “Aydınlılar ve şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum. Önemli bir esere imza atıyorsunuz. Bu eserden yetişecek olan çocuklarımızın ilimizi ve ülkemize hayırlı ve faydalı bireyler olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu okulumuzdan yetişecek nesiller Aydın’ımızı ve Türkiye’mizi yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil ederler. Bir vasiyeti yerine getirerek çok güzel bir kadirşinaslığa imza atıyorsunuz. Değerli büyüğümüz Nazmi Topçuoğlu’nu saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu eserler sizlerin evlatlarınıza bırakacağınız en güzel miraslardır. O’nun adını taşıyacak olan bu okulumuzun Aydın’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sandıklı Mahallesi’ndeki 5 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan 8 derslik, konferans ve spor salonundan oluşacak olan Sandıklı İlkokulu yapım protokolü Vali Ayyıldız, Milli Eğitim Müdürü Töre ve hayırsever Talat Muşlu tarafından imzalandı. 900 bin TL’ye mal olacak okulun 1 yıl içinde tamamlanacağı bildirildi.

20140527aw101357_01-(copy).jpg

20140527aw101357_02-(copy).jpg

20140527aw101357_03-(copy).jpg