Uğurlama töreninde konuşan Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, "" İslam'ın 5 şartından biri olan hac ibadetinin niyet edildiği andan itibaren başlayıp, görevi tamamlayıp yurda dönünceye kadar devam eden, insan hayatının en uzun ibadetidir. Hacı adaylarının yaptıkları ibadetin önemini idrak etmelerini, hac yolculuğu sırasında Allah'ın rızasına uygun ibadetler yapılmasını ve kendileriyle aynı yolculuğa çıkan din kardeşlerinin gönüllerini kırmamalarını ve onlara rahatsızlık vermemelerini, tavsiye ediyorum” dedi.
Hacı adaylarının hac görevlerini yaparken bazı sıkıntılarla karşılaşabileceğini, haccın sevabının bu nedenle bol olduğunu ifade eden Müftü Aydın ''Hac, sıradan bir turizm hadisesi değil, bir ibadet hadisesidir. Her anını ibadet ile dua ile geçiriniz'' diyerek ibadetlerin kabul olmasını diledi.
Hacı adaylarına ve geride bıraktıkları yakınlarına da seslenen Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın her türlü tedbir aldığını ve hacıların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Son olarak hacı adaylarına da seslenen Aydın “Sizler mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak göğsünüzde Türk Bayrağını taşıyorsunuz. Orada Türk milletini ve devletini temsil edeceksiniz. Dünyanın bir çok yerinden gelen diller , renkleri ve milliyetleri farklı olan bu insanlara Türk milletinin yardımseverliği ve hoşgörüsünü orada da gösterin. Ayrıca dünya barışı için bol bol dua etmenizi de istirham ediyorum” dedi.
Yapıaln duaların ardından Aydınlı hacılar tekbirler eşliğinde kutsal topraklara doğru yola çıktılar.