Türkiye"nin önde gelen proje geliştirme şirketi Multi Turkmall"un Aydınlılara yepyeni bir alışveriş konsepti sunacağı Forum Aydın Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bugün yapılan açılış töreninin ardından vatandaşların akınına uğradı.
76 bin metrekarelik arsa alanı üzerine kurulan Forum Aydın, 30 bin metrekare kiralanabilir alanındaki birçok tanınmış markanın yer aldığı 120 mağazası, 7 salonlu sineması, 800 araçlık açık otoparkı, kafe ve restoranlarıyla, Aydın"ın yeni çekim merkezi olacak. Aydın-Denizli yolunda Aydın Tekstil Fabrikası"nın yanında kurulu olan Forum Aydın, şehrin en hareketli ticaret merkezine 2 km uzaklıkta yer alıyor.
Forum Aydın Projesi hakkında bilgiler veren Multi Turkmall CEO"su Levent Eyüboğlu, “Aydın, coğrafi konumunun sağladığı ulaşım avantajı, hammadde kaynaklarına yakınlığı, organize sanayi bölgeleri, genç ve nitelikli nüfusu ile turizm, tarım, hizmet ve sanayi sektörlerinde yetkinleşen önemli bir merkez. 22.000 öğrencisiyle Adnan Menderes Üniversitesi de şehrin sosyal sermayesine ciddi bir katkı sağlıyor. Bu nedenle, her Forum"da olduğu gibi, Forum Aydın"ı da Aydın"ın ve yöresinin sadece ekonomisine değil, sosyal ve kültürel hayatına da çok önemli bir fark getirecek bir alışveriş ve yaşam merkezi olarak tasarladık. Forum Aydın, Aydınlıların yanı sıra Nazilli, Söke ve Kuşadası gibi pek çok civar bölgeden yerli ve yabancı turist kafilelerini de çekecek. Projemizle bölgede hafta sonları gezilebilecek bir mekan yarattık. Forum Aydın ile yılda 7 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefliyoruz” dedi.
Levent Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her bölgenin kültürü ve o kültüre ait insanların farklılığını göz önünde bulundurarak "Forum" alışveriş ve yaşam merkezleri konseptini yarattık. Toplamı 22"ye varan Forum projelerimizi 2012 yılında tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Yatırımlarımıza son hızla devam ediyoruz.”
Aydın"a özel bir yaşam ve alışveriş alanı olarak kurulan Forum Aydın"da, Tesco Kipa hipermarket, Cinebonus sinemaları, YKM çok katlı mağazası, LC Waikiki, Mudo, Koton, TeknoSA ve D&R gibi önde gelen markalar yer alıyor. 75 milyon Euro yatırım değeriyle kurulan merkez bin 500 kişiye istihdam sağlayacak.