Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Roberto Hilbert, ''İlk geldiğimde bocalamış olabilirim, ama bunu çabuk aşıp takımın parçası olduğumu düşünüyorum'' dedi.

Roberto Hilbert, Beşiktaş Dergisi'nin aralık sayısına açıklamalarda bulundu. 26 yaşındaki oyuncu, Türkiye ligini iyi tanıdığını, bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Kasımpaşa'dan Ersen Martin'in iyi arkadaşlarından biri olduğunu kaydederek, siyah-beyazlı kulüpten aldığı teklifin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Beşiktaş'ta yaşadığı her şeyin olumlu olduğunu kaydeden Hilbert, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İlk geldiğimde biraz bocalamış olabilirim. Çünkü yeni bir ülkeye geliyorsunuz yeni bir kültürle tanışıyorsunuz. Ayrıca, Beşiktaş büyük bir kulüp, herkesin sizden beklentisi yüksek, ama bunu çok çabuk aşıp takımın önemli bir parçası olduğumu düşünüyorum. Çünkü her maçı, öncesinde ve sonrasında içimde çok ciddi şekilde yaşarım. En iyi performansı sergilemeye çalışırım, takım için her şeyimi veririm. Buna da zaten tüm takım arkadaşlarım ve taraftarlarımız görmüştür. Bu şekilde de onların belli bir saygısını ve sevgisini kazandığımı düşünüyorum.''

Maçın ardından eğer kazanmışlarsa çok mutlu olduğunu, kaybettiklerinde ise yorgunluğu daha çok hissettiğini dile getiren Hilbert, Guti'nin son dakikada penaltı kaçırdığı 1-1 biten Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşmasını unutamadığını belirterek, şöyle dedi:

''Kasımpaşa maçında son dakikalarda maçı alacağımıza çok inandım. Son 10-15 dakika bunun için epey efor sarf ettik. Ancak kazanamadık. Bir gol attık, bir golümüz geçerli olmadı, penaltı kaçırdık. İnanılmaz duygular yaşadık. Bu maçı kazanamayıp soyunma odasına dönünce gerçekten kendimi çok kötü hissettim.''

A.A.