Almanya'nın Paderborn kentinde meydana gelen ve dünya da 'Kardelen Cinayeti' olarak bilinen sekiz yaşındaki Kardelen Kıraç'ın kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip boğularak öldürülmesi olayının zanlısı hakim karşısına çıktı.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıkan zanlı Ali K., küçük kızı kendisinin değil kayınpederinin tecavüz edip öldürdüğünü ancak cesedin evden uzaklaştırılmasında yardım ettiğini söyledi. Kardelen'in katil zanlısının ilk duruşması sona erdi.
Hakim, zanlının kuvvetli suç şüphesi varlığı nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 10 Aralık 2009'a ertelendi.

Zanlının suçlamaları reddetmesi ve Kardelen'i kayınpederi Kadir A.'nın öldürdüğünü belirtmesinden sonra Kardelen'in babası söz aldı.
Kardelen'in babası Yasin Kıraç, konuşmasında "Niye bizim aile seçildi. Bu işin içinde biri daha var. Ehliyetleri dahi olmamasına rağmen bunlar cesedi 60 kilometre uzağa nasıl götürebiliyorlar" dedi.

Kardelen'in babası Yasin Kıraç, konuşmasında "Benim kızım, annesinden ve benden habersiz hiçbir yere gitmezdi. Bir de takım elbise giyip Türk adaletinin önüne çıkmış bu yaratık. Türk adaleti onu insan yerine koymuş" ifadesini kullanarak zanlıya tepki gösterdi.
Baba Yasin Kıraç, insanları ve hayvanları çok sevdiğini belirtirken zanlı hakkında "ancak bu başka bir yaratık" diyerek zanlıya tepkisini dile getirdi.
Mahkeme başkanı da baba Yasin Kılıç'ın bu sözleri üzerine "Biz herkesi insan yerine koyarız" diye karşılık verdi.

Duruşma boyunca sık sık fenalaşan ve su yudumlayarak ayakta durmaya çalışan anne Döndü Kıraç da, "Benim bildiğim iki adalet var. Biri buradaki diğeri ahiret adaleti. Ahiret adaletini Allah'a havale ediyorum. Sizin adaletinize de inanıyorum en ağır bir şekilde zanlının cezalandırılmasını istiyorum " dedi.

Avukat Nazif Atalay da, zanlının ifadelerinin çok çelişkili olduğunu ve Türk adaletinin suçluyu en ağır şekilde cezalandırmasını talep etti.

Ayrıca zanlı Ali K.'nın eşi Zekra K. ve Almanya'da bulunan Kadir A. duruşmaya gelmedi.
Tanık avukatı ise zanlının bu ifadelerinden sonra olayın yeni bir boyut kazandığını ve bu nedenle DNA araştırmasının yeniden kapsamlı yapılmasını istedi.

AMACIM GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASIDIR

Mağdur yakınlarının ifadesinden sonra yeniden söz isteyen zanlı Ali K., şunları söyledi: "Karşı taraf beni suçlu görüyor. Siz de böyle kabul ediyorsanız idamıma karar verin ancak benim amacım gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Gerçekten onlar kadar ben de mağdurum. Yardım ettiğim için pişmanım ve olayın gerçek zanlısı Kadir A'dır."
Mahkeme sonunda alınan kararda, Zehra K.'nın yurt dışına çıkıp çıkmadığının araştırılması, yurt içinde ise adres tespitinin yapılarak zorla duruşmaya getirilmesi için Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılması, Zehra K. eğer yurt dışına çıkmışsa Alman adli makamlarına talimat verilerek adresinin tespiti ve ifadesinin alınması talep edildi.

Ayrıca, Alman adli makamlarından Kadir A.'nın da önceki beyanları ile zanlı Ali K.'nın savunmasında ileri sürdüğü iddiaların kendisine sunularak yeni bir ifadesinin alınması istendi.

Zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası isteniyor. Suç şüphesi varlığı nedeniyle zanlının tutukluluk halinin devamına karar verilip duruşma 10 Aralık 2009'a ertelendi./iha