Böylece, ilk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, yarıyıl tatiline çıkıyor. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk dönem yarın sona eriyor. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmenin 11 Şubat 2008 tarihine kadar sürecek olan yarıyıl tatili de başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim-öğretimin kalitesini artırma çalışmaları çerçevesinde yaptığı yeni düzenlemeler ile başlayan 2007-2008 eğitim öğretim yılında birçok değişiklik yapıldı.

Yeni dönemde Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) son kez yapılacak. İlköğretim 6 ve 7. sınıflar için ilk kez Haziran 2008'de yapılacak olan seviye belirleme sınavının (SBS) denemesi de 27 Aralık 2007 tarihinde uygulanmıştı. Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilen sınava, resmi ve özel okullar arasından seçilen 250 ilköğretim okulundan yaklaşık 50 bin öğrenci katılmıştı. İkinci dönem 11 Şubat 2008 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Haziran 2008 Cuma günü sona erecek.

ÖĞRENCİLER YARIN YENİ KARNELERİNİ ALACAK

Ayrıca öğrenciler MEB tarafından basılan yeni karnelerini yarın alacaklar. MEB, kendi baskı tesislerinde 18 milyon karne basarak tüm okullara gönderdi. Yeni karnelerde 100'lük puan sistemi uygulamaya konulacak.

Yeni karnelerde öğrencinin okuduğu kitapların yazılmasının yanı sıra, yaptığı stajlar ve değerlendirmeleri de yer alacak. Karnelerde öğrencilerin yaptığı sosyal etkinlikler de belirtilirken, karneler; e-okul kapsamında İnternetten de görülebilecek. Öğrencilerin vatandaşlık numaraları ile her veli internetten karnelere ulaşabilecek. Böylece karnelerin üzerinde oynanması ve velilerin kandırılması riski de tarihe karışacak. Yeni karnelerde ayrıca ilk defa bu dönem ilköğretim öğrencilerinin önceki üç yıla ait notları da yer alacak.

Yarın karnelerini alacak öğrenciler "davranış" notlarını göremeyecek. Bunun yerine sınıf öğretmeni ya da rehber öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşlerine ağırlık veriecek. Ayrıca ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine artık not verilmeyecek. Bu öğrenciler artık performans sistemine göre değerlendirilecek ve öğretmenler tarafından davranış puanı verilecek. Ayrıca tüm karneler metropol kentlerde olduğu gibi sadece bilgisayar çıktısı olarak dağıtılacak.

BAKAN ÇELİK DİYARBAKIR'DA KARNE DAĞITACAK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan Diyarbakır'daki bombalı saldırıya tepki amacıyla yarın Diyarbakır Fen Lisesi'nde karne dağıtacak.

Her karne döneminde farklı okullarda karne dağıtım törenine katılan Bakan Çelik, Diyarbakır'da 3 Ocak'ta meydana gelen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya tepki amacıyla Diyarbakır'da bulunacak. Çelik'in Diyarbakır Fen Lisesi'ndeki karne dağıtım törenine saat 10.30'da katılması bekleniyor.

(ANKA)