İçişleri Bakanlığı"nca 27 Temmuz 2010 günü hakkında açılmış 20'ye yakın dava ve devam eden 20'ye yakın idari soruşturmanın selameti bakımından görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya görevi iade edildi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya İçişleri Bakanlığından beklenen kararı aldı. İçişleri Bakanlığı Aydın Valiliği aracılığıyla gönderdiği iade yazısında 21 Aralık 2010 tarihi itibariyle Kamacı"ya görevine iade etti. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, böyle bir kararı beklediğini belirterek “Karar henüz elimize geçmedi; basından bu konuyla ilgili duyumlar aldık. Bizim için sevindirici bir karar. Biz ilk günden bu yana yargıya güveniyorduk. Yargı kararı gereğince İçişleri Bakanımız ve ilgili kurumlar gereğini yaptılar. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Kamacı Yürütmeyi durdurma kararının ardından böyle bir kararı beklediklerini de sözlerine ekleyen Mümin Kamacı “Karar elimize geçtiğinde detaylı açıklama yapacağız.”dedi. Kamacı basın yoluyla kararı işyerinde öğrenirken, işyeri komşuları Kamacı"yı ziyaret edip, sevincine ortak oldukları görüldü.