Türkiye ilk kez uluslar arası mutfak olimpiyatlarına katıldı. Almanya"nın Erfurt şehrinde gerçekleştirilen IKA"2008 Mutfak Olimpiyatları"nda Türkiye"yi temsil eden 3 ekipten biri olan Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, olimpiyat diploması alarak yurda döndü.
Almanya"da 4 gün süren Uluslar arası Mutfak Olimpiyatı"nda Türkiye"yi temsil eden Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve Pine Bay Tatil Köyü tarafından desteklendi. Aynı zamanda Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı olan Pine Bay Tatil Köyü aşçıbaşısı Hayati Gökçeel"in takım kaptanlığını yaptığı Kuşadası Bölgesel Takımı"nda Pine Bay Tatil Köyü mutfak şeflerinden Serkan Tütüncü, Hakkı Gökmen, Cihan Özkan ve Engin Bostancı yer aldı.
Daha önce de çeşitli uluslar arası yarışmalarda Türkiye"ye mutfak dalında ödüller kazandıran ve bu yıl gerçekleştirilen IKA"2008 Mutfak Olimpiyatlarına katılmaya hak kazan Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, Almanya"nın Erfurt kentindeki olimpiyatlarda 54 ülkeden 1200 yarışmacı ile mücadele etti. Mutfak olimpiyatlarında ikisi “Mutfak Sanatı” biri de “Pastacılık” olmak üzere toplam üç kategoride yarışan Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı, “ bölgesel mutfak takımı “ dalında Türiye"ye olimpiyat diploması kazandırdı.
Kuşadası Bölgesel Mutfak Takımı"nın mutfak olimpiyatlarındaki başarısı kendilerini destekleyen ve aynı zamanda çalıştıkları Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü"nde de büyük sevinç yarattı. Pine Bay Tatil Köyü Genel Müdürü Tayfun Güleryüz, “Pine Bay Holiday Resort"u, Kuşadası"nı ve Türkiye"yi tüm dünyaya mutfağımız ile de tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Aşçıbaşımız Hayati Gökçeel, Genel Müdür Yardımcımız Serkan Tütüncü, şeflerimiz Hakkı Gökmen, Cihan Özkan ve Engin Bostancı"ya ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.