Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büroda görevli 5 yıllık polis memuru Komiser Cem Kerman (27) ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın şehit olduğu haberi, dün gece Kerman ailesine bildirilmesinin ardından, Meydan Mahallesi, Asmalı Mescit Sokak'ta yaşayan Baba Ercan Kerman ve anne Gülsen Kerman'a taziye ziyaretleri sürüyor. Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı da, acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak, baş sağlığı diledi.
 
ŞEHİT POLİS VE EŞİNİN DÜĞÜNÜNDEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI
 
Şehit komiser Cem Kerman'ın cenazesinin yarın Selimiye Camisi'nde yapılacak törenin ardından, şehit komiserin geçen yıl evlendiği eşi öğretmen Dilay Turan Kerman'ın da memleketi Ankara'da toprağa verilecekleri öğrenildi.
 
Tunceli'de halı sahada futbol oynayan polislerin üzerine teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Edirneli komiser Cem Kerman ile eşi Dilay Turan Kerman şehit olmuş, 3'ü ağır 8 polis memuru da yaralanmıştı. Saldırıya polislerin ateşle karşılık vermesi sonucu 1 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.
 
LİSANSLI SPORCUYDULAR
 
Komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Turan Kerman lisanslı oryantiring sporcusuydu.
 
Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü bildirerek, Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Turan'ın Türkiye şampiyonalarına katılan birer lisanslı sporcuları olduğunu kaydetti.
 
Genç, “Cem Kerman, Polis Akademisi Spor Kulübü'nün, eşi Dilay Turan ise Çankaya Belediyesi Spor Kulübü'nün lisanslı sporcularıydı. Şehit sporcularımıza Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve milletimize ise başsağlığı dilerim. Milletimizin ve spor ailemizin başı sağolsun” diyerek üzüntülerini dile getirdi.
 
HAKEM ARKADAŞLARINDAN HELALLİK İSTEMİŞ
 
Hain saldırıda şehit düşen polis memuru Cem Kerman aynı zamanda basketbol hakemiydi. 5 yıl boyunca görevli olduğu Sakarya'da Amatör Basketbol Ligi'nde basketbol hakemliği de yapıyordu. Kerman'ın yeni görev yeri Tunceli'ye gitmeden önce  'www.sakaryabasket.com” internet sitesinden basketbol hakemi arkadaşlarına veda mesajı gönderdiği belirtildi.
 
Kerman, veda mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Değerli hakem arkadaşlarım, antrenör arkadaşlarım, oyuncu kardeşlerim.  Eşimin Tunceli iline tayini çıktı, doğal olarak ben de beraber tayin olacağım.  Umarım herkesle görüşebilirim fakat görüşemediğim arkadaşlarım, kardeşlerim olursa, şimdiden kusura bakmasınlar ve haklarını helal etsinler. Benden yana  herkesin hakkı helaldir. Hakem toplantısına gelmeye çalışacağım fakat o tarihte eşimin resmi işleri için Tunceli de olabiliriz, eğer buralarda olursam toplantıda  tüm arkadaşlarla görüşme imkanım olacak. Görüşemezsek telefonu olan arkadaşlarımı  tek tek arayacağım. Antrenör arkadaşlarla da görüşme imkanım olur umarım.  Görüşmek üzere.”
 
Diğer yandan, Kerman'ın sevenleri de 'www.cemkerman.com” adlı internet  sitesinde taziye defteri açtı. Sosyal paylaşım sitesi facebook'ta da “İlk  şehitlerimiz Cem ve Dilay Kerman” adıyla taziye sayfası oluşturuldu.