Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan"ın cenaze namazı Hacı Bayram-ı Veli Camii"nde kılındı. Erbakan"ın cenazesi burada kılınan cenaze namazın ardından özel uçakla İstanbul"a götürüldü.

Pazar günü vefat eden Necmettin Erbakan"ın ilk cenaze namazı Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii"nde kılındı. Sabah namazının ardından kılınan cenaze namazına çok sayıda Bakan, bürokrat ve Erbakan"ın ailesi ile sevenleri katıldı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında Cami avlusu hınca hınç doldu. Cenaze namazına katılanlar arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yer aldı. Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da cenaze namazında hazır bulundu.



-CENAZE, SABAH NAMAZININ ARDINDAN CAMİ"YE GETİRİLDİ-

Necmettin Erbakan"ın cenazesi sabah namazının kılınmasının ardından saat 6.00 sularında Hacı Bayram-ı Veli Camii"ye ambulans içerisinde getirildi. Cami avlusuna kadar giren ambulanstan indirilen Erbakan “Allah-u Ekber” tekbirleri arasında bir süre omuzlarda taşındı. Cenazenin indirilmesinin ardından Camivatandaşların Erbakan"ın tabutuna dokunmak istemesi dolayısıyla bir süre arbede yaşandı. Cami avlusunda bir sedyenin üzerine alınan Erbakan"ın cenazesinin çevresinde yakınları ve sevenleri saf tuttu. Erbakan"ın cenaze namazı burada Hacı Bayram-ı Veli Camii imamı tarafından kıldırıldı. İmam cenaze namazının ardından vefat eden Erbakan"a itafen bir konuşma yaparak, “Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Hayatını milletine adayan, Kuran ahlakına sahip, hakkaniyet düsturuyla hareket eden bir büyüğümüzü kaybettik. Daha önce görev yaptığım Camii"de Hocamızın 10 yıl imamlığını yapmış, ona defalarca namaz kıldırmıştım” dedi. İmam"ın konuşmasının ardından Erbakan"ın naaşı ambulansa konulmak üzere tekrar omuzlara alındı. “Mücahit Erbakan” sloganları eşliğinde ambulansa yerleştirilen Erbakan"ın cenazesi, daha sonra özel uçakla İstanbul"a götürülmek üzere 07.05 sularında yola çıktı.

-CAMİ ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI-

Hacı Bayram-ı Veli Camii"sinin çevresinde emniyet kuvvetleri, özel güvenlik ve Necmettin Erbakan"ın vefat etmeden önceki yakın korumaları tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cami çevresinde yollar polis tarafından trafiğe kapatılırken, avluya girmek isteyenler de polis aramasından geçirildi. Sabah erken saatte gelenlere Cami avlusu içerisinde çay ve poğaça ikramı yapılırken, Kızılay da cenaze namazına katılmak için gelenlere lokum ve kuru pasta ikram etti. Cami"nin çıkışında iki ambulans herhangi bir olayın yaşanmasına karşılık hazır bulunduruldu.

ANKA