TBMM kulislerinde bütçeden çok 18 Aralık"ta yapılacak CHP kurultayının konuşulduğu bütçe görüşmelerinden notlar şöyle:

TBMM Genel Kurulu"nda bütçe görüşmeleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in konuşmasıyla başladı. Maliye Bakanı yaklaşık 1 saat 20 dakika süren bir konuşma yaptı.

-KILIÇDAROĞLU ODASINDAN İZLEDİ-

CHP Genel Başkanı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in konuşmasını TBMM"deki odasından izledi. TBMM"ye saat 13.00"te gelen Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinin başlangıcını TBMM"deki odasından takip etti.

-BAYKAL KURMAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ-

CHP"nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM"ye saat 14.20"de geldi ve kurmaylarıyla birlikte odasına geçti. Baykal, kurmaylarıyla birlikte odasında bir süre sohbet etti.

-BÜTÇEDEN ÇOK KURULTAY KONUŞULDU-

Muhalefet kulisinde bütçeden çok 18 Aralık"ta yapılacak CHP kurultayı konuşuldu. Sav ve Baykalcılar olarak bilinen milletvekillerinin zaman zaman birlikte oturarak sohbet etmesi de ilgi çekti.

-KURULTAYA KADAR GÖRÜŞMELER SÜRECEK-

Sav ve Baykal"a yakın milletvekilleri kurultayda çarşaf liste için önerge verilip verilmeyeceğine ilişkin, "Kurultaya kadar daha çok zaman var. Bekleyip, göreceğiz" demekle yetindi. Ancak ikinci blok listenin çıkma ihtimalinin ise çok düşük olduğu ifade edildi.

-"KURBANLIK KOYUN" ESPRİSİ-

Muhalefet kulisine gelen AKP"li Salih Kapusuz, CHP"li Hakkı Suha Okay"a, "Çok şıksınız, damat mısınız, kurbanlık koyun mu?" diye takıldı. Okay da, "Hükümete hazırlanıyoruz" deyince Kapusuz, "O biraz zor da" diye konuştu.

-KURULTAY SAKAT OLUR-

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 18 Aralık"ta yapılacak kurultayda "çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi ve aklanması" maddesinin Parti Meclisi"nde oylanması gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde sakat bir uygulama olur" dedi.