Moskova'da yapılan 54. Eurovision şarkı yarışmasında “Düm Tek Tek” adlı şarkısıyla 177 puan alarak 4'üncü olan Hadise, “Çok gururluyum, hedefime ulaştım. Ben her zaman ilk beş demiştim, 4. olduk” dedi.

Hadise yarışmanın yapıldığı solandan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben her zaman ilk 5 demiştim ve 4. olduk. Çok gururluyum, hedefime ulaştım. Ben hiç bir zaman birinciliğe oynamadım. Çünkü final grubu çok güçlüydü. Birinci olmak isterdim, ama hiçbir zaman birincilik için mücadele etmedim” diye konuştu.


Hadise, “Herkes benden birincilik isterken, ben hep ilk beşe girmeyi düşündüm ve bunun için de dua ettim. Allah da benim dualarımı kabul etti. Allaha şükrediyorum” dedi.


Baştan beri Norveç'in favori olduğunu belirten Hadise, “Ama ben Fransa'dan Patricia Kaas gibi, İngiltere'den Jade Ewen gibi dünyaca ünlü sanatçıları geride bıraktım. EBU'daki yetkililer bile başarımızı, bu kadar güçlü bir gruptan 4. çıkmamızı çok iyi buldular” şeklinde konuştu.


Hadise daha sonra şunları söyledi:


“Türkiyeden sonra ikinci vatanım olan Belkiça'dan 12 puan gelmeseydi, hayatta bir daha Belçikaya gitmezdim. Ama Belçika'yı çok seviyorum. Şu an en çok yapmak istediğim ve yapamadığım şeyi yapacağım, bol bol yağlı yemekler istiyorum. İlk gördüğüm hamburgercide duracağım, doyana kadar hamburger yiyeceğim. Daha sonra da kahve içeceğim.”


2. hafta önce İngilizce albümünün çıktığını, 3. albümünün de yakında çıkacağını belirten Hadise, bir klip işi olduğunu belirterek, “Klibi çektikten sonra tatile gidip, bol bol yüzmek, kitap okumak ve son aylarda yapamadığım şeyleri yapmak istiyorum” dedi.


Hadise son olarak, “Hiç ağlamadım, hiç üzülmedim, çok mutluyum” diye konuştu.

Norveç, Eurovision şarkı yarışması tarihinde en yüksek puanı alarak birinci oldu.