Dünya ve Avrupa Karate Federasyonlarının ikisinin birden Organizasyon Komitesi Başkanı, ispanya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Esteban Perez ile Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ercüment Taşdemir, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün verdiği kahvaltıya konuk oldu.
Önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanan Avrupa Gençler Karate Şampiyonası"nın Kuşadası"nda yapılması için yapılan çalışmalar doğrultusunda Kuşadası"na gelen Esteban Perez ve Ercüment Taşdemir, Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Belediye Meclisi üyesi ve Mimar Erdoğan Elçi ile Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile organizasyonun ayrıntılarını görüştü. Daha sonra Uğur İnan Spor Salonu"na Belediye Başkanı Altungün ile birlikte giden heyet, burada yaptığı incelemede tesisi çok beğendi, ancak yetersiz buldu.
45 ülkeden bini aşkın sporcu ile 400"ü aşkın ülkelerin federasyon temsilcileri, hakemler ve sağlık ekipleriyle birlikte toplam bin 500 civarında kişinin katılacağı dev organizasyon için ekstra yemekhane, kafeterya, soyunma odası ve antreman alanı isteyen heyete konuşan Belediye Başkanı Altungün, belediye yönetimi olarak sporun her dalına katkı yapmak istediklerini belirterek, istekleri belli koşullarda karşılayabileceklerini söyledi. Altungün, istenenleri portatif yapılar sayesinde yapabileceklerini ve tesisi yeterli hale getirebileceklerini belirtti.
Varılan mutabakat doğrultusunda belediye eksikleri aralık ayına kadar tamamlayacak, Esteban Perez başkanlığındaki heyet Kuşadası"na gelerek yapılan çalışmaları değerlendirecek ve uygun görmesi durumunda Avrupa Gençler Şampiyonası Şubat ayı içerisinde Kuşadası"nda yapılacak.