Özel uçakla Muş'a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'i Muş Havalimanı'nda Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum müdürleri, AK Parti İl Teşkilatı ve vatandaşlar karşıladı.

Daha sonra Yatılı Kız Kur'an kursunun temel atma törenine geçildi. Programda konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Belediyesi olarak Muş'un her türlü sorunu ile yakından ilgilendiklerini vurguladı. Başkan Asya, "Yerel yönetici olarak memleketin asil sorunları ile birlikte sosyal, eğitim, kültür gibi sorunları ile de yakından ilgileneceğiz. Bu gün burada yapılan yatılı kız Kur'an kursu hem ilimizin hem de bölgemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Bizlerde belediye olarak bu tür eksikliklerin tamamlanması noktasında üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Muş belediyesi olarak ilimizin bu anlamdaki eksikliklerini ilimizin başta sayın valisi olmak üzere yöneticileri ile istişare ederek yapmayı ve gidermeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda Muş'un alt yapı sorunu bizim için çok büyük bir sorundu. Geçen hafta içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi işlerimizi projelendirip, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı'na sunduk. Bu anlamda çok kıymetli Başbakan Yardımcımız Sayın Emrullah İşler'den himmet beklediğimizi de hatırlatmak istiyorum" dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy da Kız çocuklarının yetişmesinin erkeklerin yetişmesinden daha önemli olduğunu vurguladı. Büyükersoy, " Çünkü kız çocuklarımız ilerde anne olacaklar. Böylelikle bir ailenin düzelmesine de vesile olacaklardır. Dinimiz çok mükemmel bir din biz onun nakis takipçileriyiz. Dinimizin mükemmelliğini yakın yüzyıla baktığımızda görmekteyiz. Yakın yüzyılda iki dünya savaşı yaşandı. Birinci dünya savaşında belki 20 milyon insan hayatını kaybederken bir o kadar insanda kalıcı sakat kaldı. İkinci dünya savaşında da 40 milyon insan hayatını kaybetti ve 30 milyon insan sakat kaldı. Bütün bunlara baktığımızda bu savaşların sebebi İslam coğrafyası değil, belki bu gün gıpta ile baktığımız batı coğrafyasıdır. İslam coğrafyasında zaman zaman münferit olaylar oluyor ancak asla kitlesel katliamlar yaşanmamıştır. İşte bunun için İslam'ı öğrenmek ve öğretmektedir" şeklinde konuştu.

"KUR'ANI SADECE OKUMAK YETMEZ"

Çok anlamlı bir temel atma törenine katıldığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise,"Siyasetçiler olarak zaman temel atma törenlerine, açılış törenlerine katılıyoruz. Ama en anlamlısı burada yapacağımız temel atma törenidir. Muş ilimizde ihtiyaç olan bir müessese, bir kuran müessesinin temelini atıyoruz. Burada 100 tane öğrencimiz yatılı olarak kalacak" dedi.

Kur'an-ı Kerim'i sadece okumanın yetmeyeceğini belirten İşler, "Hz Peygamberin ifadesiyle Kuranı öğrenenler ve öğretenler sizlerin en hayırlılarıdır diyor. Kuran, bizim yüce kitabımız, mukaddes kitabımız. Onu sadece okumak yetmez, onu iliklerimize kadar anlamamız lazım. Kuranı anlamaz isek bir takım sıkıntılar bugün yaşanıyor. Bu sıkıntıların da en büyük nede maalesef Kuran'ın mesajını Müslümanlar olarak alamayışımızdır. Bundan dolayı Kuran'ın okunması, anlaşılması, fehmedilmesi gerekmektedir. İnşallah bu kursumuzda Kuran'ı anlayan, okuyan e fehmeden nesiller yetişecek, bu yetişecek nesiller de, inşallah yeni nesiller yetiştirecekler" ifadelerini kullandı.

"İSLAM COĞRAFYASINDA ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANIYOR"

İslam coğrafyasında üzücü olaylar yaşandığını hatırlatan İşler, "Mübarek bir ayda olmamıza rağmen İslam coğrafyasında bizleri üzen olaylar yaşanıyor. Suriye'de, Irak'ta yıllardır süren çatışmalar, iç savaşlar devam etmekte. Orada canlar kaybedilmekte, insanların trajedileri yaşanmakta. İnsanların evleri yıkıldı, şehirleri yıkıldı, mülteci durumuna düştüler. Ülkemizde de pek çok milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz gelip, buralara sığınmak durumunda kaldılar. Aynı şekilde Irak'ta da son aylarda ciddi sıkıntılar baş gösterdi. Oralarda da acılar yaşanıyor. Bir de bunun üzerine üstlük bu son günlerde, ramazan ayında özellikle son 12-13 gündür Filistin'de, Gazze'de, İsrail tarafından Gazzeli kardeşlerimize bombalar yağdırılıyor ve oralarda da masum siviller, kundaktaki bebekler, top oynayan çocuklar ve kadınlar, yaşlılar maalesef bu bombalara maruz kalarak ölmekte, hayatlarını kaybetmektedir. İsrail sistematik bir şekilde katliam yapıyor biliyorsunuz. Yine son saldırılarda Şecaiye'de 40'tan fazla Filistinli dün gece, maalesef katledildi ve Gazze'ye herhangi bir yardım girmesine de müsaade edilmiyor. Gazze'deki gıda ihtiyacı hat safhada, ilaç ihtiyacı hat safhada ve mevcut olanlar da birkaç güne kadar da tükenecek durumda. Dünyanın gözü önünde Gazze'de maalesef bir katliam yaşanıyor, adeta bir soykırım yaşanıyor ve Gazze, yıllardır abluka altında ve oraya bir takım şeylerin girmesi de müsaade edilmiyor" dedi.

"İLİŞKİLERİMİZİN DÜZELMESİ İÇİN ABLUKANIN KALDIRILMASI ŞART"

İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin düzelmesi için Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının şart olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bizler Türkiye olarak bu Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, İsrail'le ilişkilerin düzeltilmesi için şart koştuk. Sadece özür dilemek yetmez, sadece Mavi Marmara'daki kaybettiğimiz canlar için tazminat ödemek yetmez. Aynı zamanda Filistin'deki, Gazze'deki mazlum insanlara uygulanan ablukanın da kaldırılması gerekir demiştik. Filistin meselesiyle Türkiye olarak birinci elden ilgileniyoruz ve Filistin de bu ülkenin milli bir meselesi haline geldi. Bu yaşanan acı olaylara baktınız zaman batı dünyası zaten sessiz kalıyor. Birleşmiş Milletler bu tür olaylara kör ve sağır kalıyor, dilsiz kalıyor. Ama bizleri en çok üzen ise İslam dünyasındaki devletlerin bu olaya kör ve sağır kalması, sessiz kalması, İslam dünyasını ve Müslümanları maalesef üzmektedir. Biz Türkiye olarak bizim geçmişimizden gelen geleneğimiz var. Geçmişte nasıl mazlumların yanında saf aldıysak bugün de mazlumların yanında saf alıyoruz. Geçmişte nasıl ki hakkı yükseltmek için çabaladık, gayret ettiysek şimdi de yine hakkı yükseltmek için çabalıyoruz, gayret ediyoruz, herkes sussa da biz susmayacağız, nerede bir zulüm varsa, o zulme karşı sesimizi Allah'ın izniyle yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler temel atma töreninin ardından Muş'tan Bitlis'in Güroymak ilçesine geçti.