Polis Doç. Dr. Ali Sarper Diler'i ararken TAKVİM'in ele geçirdiği fotoğraflar, vicdansızlığı kanıtladı
takvim.com.tr / 29.11.2011 01:28 GÜNCEL

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası'ndaki vurgun, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Bankanın eski koordinatörü Doç. Dr. Ali Sarper Diler'in soygunu, filmleri aratmadı. Diler ve ekibi, 2008 yılında 36 bin 600 ilik vericisinin kayıtlarını hortumladı. Böylece ilik yani şifa bekleyen kan kanseri, talasemi, Akdeniz anemisi gibi rahatsızlıkları bulunan hastaların umudu yarım kaldı.

BİR DE KUTLAMIŞLAR...

Diler, KÖKDER adlı bir dernek kurup Kemik İliği Bankası'ndan çaldığı dosyaları buraya aktardı. KÖKDER'de toplanan 36 bin 600 ilik vericisinin belgelerinin milyonlarca dolar karşılığında küresel bir çeteye satıldığı öne sürüldü. İşte bu korkunç iddiaları manşetlerine taşıyan TAKVİM, sağlıktaki vurgunu gözler önüne serdi. Ve 2008'de yapılan o vurgun, fotoğraflarla da kanıtlandı.

TAKVİM bu kez de KÖKDER'in Şişli'deki merkezinde yapılan "kopya" işleminin fotoğraflarına ulaştı. Söz konusu fotoğrafta Diler'in ekibinde bulunan biyolog İrem Yeşildağ, Kemik İliği Bankası'ndaki hasta ve vericilere ait bilgileri Şişli'deki KÖKDER'de bilgisayara aktarırken görülüyordu. Yine TAKVİM'in ele geçirdiği bir başka fotoğrafta ise ekibin dernek kutlaması ortaya çıktı. Dr. Diler, Kemik İliği Bankası'nın verilerinin çalınmasında kendisine yardım eden Prof. Dr. Nevin Yalman ve İrem Yeşildağ ile kutlama yemeğine çıktı. İşte o anlar, tek tek kadraja girdi.

EMNİYET HER YERDE ARIYOR...

Hakkında 8 dava olan Doç. Dr. Ali Sarper Diler'i yakalamak için İstanbul Polisi alarma geçti. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Diler'in peşine düştü. Ev ve işyerinde bulunamayan ve hakkındaki 'yakalama emri'ne rağmen duruşmalara da gelmeyen Diler'in bulunması için özel ekip çalışmalara başladı. Ama tüm aramalara rağmen Dr.Diler'e ulaşılamadı. Bu arada Diler'in dün sabah, görev yaptığı Çapa Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'na gittiği ancak daha sonra tekrar sırra kadem bastığı öğrenildi.

HAYDİ KIZLAR VURGUNA

Ali Sarper Diler ve ekibi, KÖKDER'in İstanbul Şişli'de bulunan merkezinde bir araya geldi. Doç. Diler, biyolog İrem Yeşildağ (en sağda), tıbbi sekreter Sevinç (ortada) ve biyolog Gülcay Çınar ile bir araya gelip, Kemik İliği Bankası'ndaki bilgilerin dernek bilgisayarlarına indirmeleri talimatını verdi. takvim