Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Gençlikspor Kulübü tarafından ortaklaşa organize edilen ve 11 Eylül Cuma günü başlayıp, 13 Eylül Pazar günü sona erecek turnuvaya Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Tire Belediyespor ve Yeşimspor katılıyor. 11 Eylül Cuma günü saat 15.30"da gerçekleştirilecek turnuvanın açılış maçını ise İlhan Erdem"in artrenörlüğünü yaptığı Kuşadası"nın iki kardeş kulübü Kuşadası Gençlikspor ve Adaspor küçük takımları arasında gerçekleşecek.
Değerli spor adamı İlhan Erdem"ın anısına düzenledikleri basketbol turnuvasına herkesi davet ettiklerini açıklayan Kuşadası Gençlikspor Başkanı Nuri Koyunsev, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz turnuvayı her yıl geliştirerek devam ettireceğiz. Turnuvayı önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirmek istiyoruz. Kuşadası Gençlikspor olarak sporu halka yaymak, ilçemizi yeniden bir basketbol kenti yapmak için büyük çaba harcıyoruz. Basketbolun Kuşadası"nda belirli bir noktaya gelmesinde en çok emeği geçen değerli bir spor adamını anarak vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi.
Turnuvaya büyük katkı yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise genelde sporun, özelde basketbolun Kuşadası"nda halkın tüm katmanlarına yayılması için çaba harcadıklarını belirterek, “Kuşadası"nın basketbol kenti yapmak istiyoruz. Bu konuda Basketbol Federasyonumuzun temsilcileriyle geçtiğimiz ay görüşmemiz oldu. Kendilerinden her türlü destek sözünü de aldık. Turnuvayı geleneksel hale getirerek, önümüzdeki yıllarda kapsamını genişleteceğiz. Birinci lig seviyesinden takımların katılacağı bir turnuva haline getireceğiz” diye konuştu.