Yayın yönetmenliğini edebiyatçı şair Mustafa Emre'nin yaptığı Yeni Turunç Dergisi, şiir çalışmalarına büyük özen gösteren İlhan Berk'in daktiloda samanlı kağıda yazdığı ve sonra el yazısı ile üzerinde düzeltmelerde bulunduğu şiirine yer verdi. Şiirde Berk'in bazı satırları çizdiği, bazı satırlara ise yeni eklemeler yaptığı görülüyor.

Avukat–Şair Fikret Sezgin'in imtiyaz sahipliğini yaptığı dergi, bir zamanlar dillerden düşmeyen ‘Adana Yollarında' ve ‘Postacı' şarkılarının bestelerini yapmış çekirdekten yetişme sanatçı Abdurrahman Yağdıran'ı anlatıyor. Dergide, 1934 doğumlu Yağdıran'ın yaşamını müziğe adayan Türkiye'nin tek besteci postacısı olduğu vurgulanıyor.

84 yaşındaki edebiyatçı şair Mehmet Aydın'ın şiirinin yer aldığı dergide, Aydın'ın bu yaşına rağmen çarpıcı ve sarsıcı şiirleriyle okuyucularını etkilediği yazıyor. Eğitimci Şair M. Demirel Babacanoğlu, ‘Çiçeği burnunda öğretmen' adlı öyküsünde duygulandırıyor.

Yazar M. Türker Acaroğlu satırlarında 26 Ocak'ta 102 yaşında vefat eden Araştırmacı –Yazar Ömer Taha Toros'un yaşamını anlatıyor. Ressam Kudret Sönmez de ‘Siyah çocuğun gözleri' başlıklı çalışmasında, "Hayatın geometrisini ölçümlerken bazen de çokgenlerin içini görmeleri gerekir insanların…" diyor.

Dergide, Fikret Sezgin, Mustafa Emre, Mehmet Aydın, Y. Güngör Özden, Nalan Çelik, Müşür Kaya Canpolat, Gülderen Canyurt, Erdoğan Bener Benlioğlu, Rabia Deveci, Burhan Günel, Ahmet Saraçoğlu, Hasan Tiyek, Niyazi Yaşar, Mustafa Yanık, Mustafa Özke, Kağan İşçen, Mazhar Alphan, Coşkun Karabulut, Nesrin İnankul, Burhan Mendi, Demet Duyuluer Doğan, Rehber Aydın, Ahmet Fazıl Göktuğ, Sabahattin Yalkın, Ayşe Palo, Hüseyin Kocatürk, Nihat Kaçoğlu, Mansur Ekmekçi,Onur Erdem, Kenan Coşkun ve Hikmet Karabucak gibi şairlerin şiirlerine yer veriliyor.

92 sayfalık kültür ve sanat dergisinde ayrıca 16. Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülü ile Rasim Kara şiir yarışması hakkında açıklamalar bulunuyor.