Bugün İmralı Adası"na gidecek olan avukatlar, yarın Conrad Otel"de düzenleyecekleri basın toplantısında Öcalan"ın çözüm önerilerini açıklayacak. Toplantıya çok sayıda yabancı basın mensubu da akredite oldu

Hükümetin Kürt açılımı konusunda başdöndürücü bir trafik yaşanırken gözler bir yandan da PKK elebaşı Abdullah Öcalan"ın açıklayacağı "yol haritası"na da çevrildi. PKK"nın ilk kanlı eylemini yaptığı Eruh baskınının yıldönümüne denk getirilmesi beklenen açıklama geçen hafta yapılmadı.

Bugün görüşecekler

Öcalan"ın önerilerinden ipuçları basına sızdı ancak detaylar henüz mevcut değil. Öcalan"ın avukatları bugün "hava muhalefeti" olmazsa yine İmralı"ya gidecek ve müvekkilleriyle görüşecek. Avukatlar yarın İstanbul"un en büyük otellerinden biri olan Conrad"da basın toplantısı düzenlenecek. Çok sayıda yabancı medya mensubunun da izleyeceği toplantıda, İmralı"nın yol haritası açıklanacak. Öcalan"ın avukatlarının başka otellerle de görüştüğü ancak hiçbir otelin böyle bir toplantıyı istemediği öne sürüldü.

Kanal D"nin haberine göre Conrad"la da tam anlamıyla anlaşma sağlanmış değil. Otelin, Öcalan"ın avukatlarından 5 bin euronun henüz ödenmediği belirtiliyor.

Para henüz ödenmedi ama medya şimdiden akredite olmaya başladı. Yalnızca Türkiye"den medya kuruluşları değil Alman ZDF"den, İngiliz BBC"ye, Fransız La Figaro"ya hatta Arap El-Cezire"ye kadar birçok basın kuruluşu toplantıya akredite oldu ve buradan yol haritasını dünyaya duyuracaklar.


Vatan