ÇORUM'da 12 yaşındaki P.T.'yle cinsel ilişkiye girip, erkeklere pazarladıkları iddia edilen 12 tutuklu sanığın yargılanmasına Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanıklardan Cemal Y. olayla ilgisi olmadığını savunarak, "9 aydır cezaevindeyim. 11 aylık çocuğum var. Daha beni tanımıyor. Hiç olmazsa çocuğum babasını tanısın" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olay, geçen yılın Kasım ayında meydana geldi. 24 yaşındaki Mustafa Yücel, P.T.'yi İzmir'den getirerek, Çorum'un Osmancık İlçesi'nde çok sayıda erkeğe para karşılığı pazarladığı iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesinde çok sayıda erkekle para karşılığı birlikte olduğunu anlatan ve devlet tarafından koruma altına alınan P.T.'nin şikayetçi olması üzerine, Mustafa Yücel sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine P.T. ile para karşılığı ilişkiye girerek, cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen ve 8 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile yargılanan İbrahim B. (45), Nasip B. (21), Kadir E. (45), Mustafa S. (37), Mesut D. (37), Ahmet Ş. Y. (47), Mustafa Ç. (42), Mustafa K. (64), Faruk Ş. (35), Özkan D. (30), Nurettin B. (63), Murat O. (32), Cemal Y. (37), Nuri Y. (22) ve Özkan A. yakalanarak mahkemece tutuklandı.

Geçen Nisan ayında yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan Mustafa K., Murat O., Mesut D. ve Özkan A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

`ÇOCUĞUM BABASINI TANISIN'

Bugün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Cemal Y. kendisinin olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunarak, " 9 aydır cezaevindeyim. 11 aylık çocuğum var. Daha beni tanımıyor. Hiç olmazsa çocuğum babasını tanısın" diyerek tahliyesini istedi. Diğer sanıklar da işledikleri suçtan dolayı utanç duyduklarını dile getirdi. Mahkeme heyeti P.T.'nin gerçek yaşının tespitine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.