Açılış sabahı mağazanın iki yanına park eden iki adet MediaMarkt minibüsü de kendi reklamını yaptı. İki büyük elektronik perakendecisi, aynı kare içerisinde ilginç bir fotoğraf oluşturdu.

Vatan Bilgisayar, Türkiye'deki 12'inci şubesini Avcılar'da açtı ve toplam kapalı alanını 66 bin metrekareye çıkarmış oldu.

Dünyada son dönemde ciddi bir ekonomik buhran yaşandığının ve 2009 yılında krizin etkilerinin daha fazla hissedileceğinin altını çizen Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, yaşanan küresel krizin Türkiye"ye de belli ölçülerde yansımasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.



Ancak Vatan Bilgisayar olarak Türkiye"ye olan güvenlerinin tam olduğunu ve bununda en iyi göstergesinin açılışını yaptıkları Avcılar mağazasının olduğunu belirten Vatan, Avcılar"ı seçmelerinin nedenlerini şöyle anlattı:

"Avcılar; İstanbul"un önemli yol güzergâhları arasında yer alan gerek demografik gerekse de stratejik olarak önemli bir noktası. Avcılar"ı İstanbul"un Trakya"ya açılan penceresi olarak gördüğümüz için de tercih ettik. Öngörülerimizin diğer açtığımız mağazalarımızda olduğu gibi bizi yanıltmayacağını umuyoruz. Yeni mağazamızın, başta Avcılar olmak üzere çevre ilçelerdeki teknoloji severlerce kısa zamanda ilgi odağına dönüşeceğinden eminim."