Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Alleben Mahallesi’nde sınıf öğretmeni Y.G.’ye ait park halindeki otomobilin çalınması olayıyla ilgili soruşturma başlattı.
Polis, kaporta ustası Ahmet Y’nin çekici aracı sahibi Selahattin T’yi arayarak, otomobilinin Alleben Mahallesi’nde park halinde olduğunu ve anahtarını kaybettiğini, otomobili iş yerine getirmesini istediğini söylediğini, çekicinin de Y.G.’ye ait otomobili Ahmet Y’nin Kolejtepe Mahallesi’ndeki kaporta dükkanına götürdüğünü tespit etti.
Çalıntı otomobilin bulunduğu dükkana operasyon düzenleyen ekipler, hurdaya ayrılmış bir aracın motor şasi numarasının çalıntı otomobile takıldığını belirledi.
Ahmet Y. ile çekici sahibi Selahattin T. gözaltına alındı. Selahattin T’nin ifadesinde hırsızlıkla bir ilgisi olmadığını, para karşılığında bir aracı taşıdığını söylediği, Ahmet Y’nin ise suçunu kabul ettiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ahmet Y. tutuklandı, Selahattin T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.