Yerel seçimler öncesi İstanbul"a talip olan AKP"li Kadir Topbaş ile CHP"nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki rekabet 14 Şubat Sevgililer Günü"ne taşındı. İki aday gazetelere verdikleri ilanlarda İstanbul"a olan aşklarını dile getirirken döktürdü...

Uyku girmez gözüne yari güzel olanın

Topbaş: Uyku girmez gözüne yâri güzel olanın Seninle kaç sevgililer günü yaşadık İstanbul... Boğaz"ını, sahillerini, tarihini değil sadece, en çileli günlerini de sevdim. Gecekondularında yaşayan mütevazı insanlarını sevdim. Köprü trafiğinde sabırla beklerken, süzülüp giden gemilerini seyretmeyi sevdim. Suya hasret günlerinde, bakımsız sebillerini, şadırvanlarını sevdim. Sokaklarına çöp kokuları sindiğinde, kokunu akasyalarında buldum senin; o kokuyu sevdim. Sana hep inandım İstanbul...Ve zaman, benim gibi düşünenlere, sana inanan milyonlara; o tarihi fırsatı verdi. Ve gün geldi, senin gibi güzeller güzeli şehrin idaresi bana verildi. Bunu; görevlerin en onurlusu, en yücesi bildim... Seninle beş yılımı, çalıştığımın farkına bile varmadan ama hep çalışarak geçirdim. Sana hizmet etmek varken, yorulmak da neymiş! Çünkü sen İstanbul"sun. Şehirler güzelisin. 15 milyon aşığınla, memleketin dört bir yanındaki sevdalınla... Sevgililer günün kutlu olsun İstanbul.

Seversin, kavuşamazsın aşk olur

Kılıçdaroğlu: İstanbul aşkımız, göreve hazırız. Aşkların en güzeli İstanbul"da yaşanır derler. Yalan da değil. Önce İstanbul"a aşık olursun. Gerdana dizilmiş inci gibi adaları görür aşık olursun. Yedi tepesinden birinden bakar aşık olursun. Köprüden bin kere de geçsen, önce Ortaköy"e mi yoksa Kanlıca"ya mı bakacağını bilemez, ikinci kez aşık olursun. Aşık Veysel “Seversin, kavuşamazsın, aşk olur.” demiş ama... Az kaldı İstanbul. Kavuşuyoruz. Sana söz, kavuşunca aşkımız hiç bitmeyecek. Daha da büyüyecek. İstanbul aşkımız... Göreve hazırız!