Türkiye’nin bütçesini elinde tutan isim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de ‘iletişimdeki yüksek vergilerden’ rahatsız. Anadolu Ajansı’na röportaj veren Şimşek, bir vatandaş bir tüketici olarak kendisini en fazla rahatsız eden verginin hangisi olduğunun sorulması üzerine, “İletişim üzerindeki vergiyi ben çok yüksek buluyorum. Onun bir miktar aşağı çekilmesi, Türkiye’nin rekabet gücü açısından olumlu olacaktır” dedi.

‘LÜKS KONUTU BEN NİYE FİNANSE EDEYİM’
Konuttaki yeni KDV uygulamasına yönelik son düzenlemelere de değinen Şimşek, buradaki amaçlarının ‘vergide adaleti sağlamak’ olduğunu söyledi. “Çok lüks konutları KDV anlamında biz niye finanse edelim?” diye soran Şimşek sözlerine şöyle devametti: “1 milyon liralık bir daire ürettiniz satacaksınız, devlete dönüyorsunuz (ben bunları yüzde 18 KDV ile ürettimama senin KDV oranın yüzde 1. Ver bakalımbana 170 bin lira) diyorsunuz. Biz Vatandaştan topladığımız vergilerle bu lüks konutların KDV’sini finanse ediyoruz.

2B’YE 70 BİN BAŞVURU
Şimşek, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışıyla ilgili başvuruların sayısının 70 bin 500’e ulaştığını belirterek, “Son güne kalmayın” uyarısını yineledi.

‘HİÇBİR ZAMAN KREDİ KULLANMADIM’
Şimşek, ‘Nasıl bir tüketicisiniz?’ sorusuna, “Hiçbir zaman kredi kullanmadım, kredi kartlarımı zamanında ödedim” yanıtı verdi.

SÜPER LİG'E RASYONEL BÜTÇE UYARISI
Avrupa Futbol Şampiyonası büyük finalini Meclis Kulisi’nde izleyen Bakan Şimşek, “Futbol büyük bir endüstri. Özellikle Süper Lig için konuşuyorum; bu bütçe yönetimini çok daha rasyonel yapmaları gerek” dedi.