Didim Belediyesi El Sanatlar Merkezinde Pazartesi ve Perşembe günleri saat 17.00"de, Cumartesi günü ise saat 13.00"de Model Uçak Rehber Öğretmeni Ufuk Kurucu nezaretinde sürdürülen Model Uçak Başlangıç Kursunu Belediye Başkanı Mümin Kamacı ziyaret ederek bilgiler aldı.
THK Didim Şube Başkanı Ali Tıkın, kursla ilgili olarak, “Kursumuz Mart ayında başladı ve 4 ay sürecek. Her ay 30"ar kişilik öğrenci gruplarına kurs vereceğiz. Bu ay lise öğrencilerine kurs verdik; önümüzdeki aydan itibaren ilköğretim öğrencilerine kurs vereceğiz. Haziran ayına kadar kursumuz sürecek. Kursumuz Didim Belediyesinin destekleriyle açıldı; malzemelerimizi ise THK ücretsiz karşılıyor.Bu kurs en basit kursumuz; ardından tekamül, ileri tekamül ve radyo kontrollü model uçak kurslarımız da açılacak. Kurs sonunda THK onaylı sertifikalara verilecek. Amacımız öğrencilere Havacılığı sevdirmek; boş vakitlerinin değerlendirilmesini sağlamak ve proje üretmelerini sağlamak” dedi.
Başkan Kamacı da, “Bu kursu hem hobi anlamında hem de zevk alınması anlamında verimli bir kurs…Bu çalışmadan dolayı, Ali Bey"e ve Ufuk Hoca"ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca gençlerin havacılığı sevdirilmesi anlamında güzel bir çalışma; 120 öğrenciye bu kursun verilmesi de önemli. Bu kurs sonunda belkide ileri de Pilot olabilecek ve bunu zevkle yapabilecek öğrencilerimiz çıkacak. Büyükşehirlerde verilen bu kursun ilçemizde de olması bize ayrı bir mutluluk verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Kamacı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA