Lise öğrencilerinin katıldığı söyleşide konuşan İldeniz, mankenlik yaşamını ve hayat tecrübeleri hakkında bilgiler aktarırken, “Ben şunu söyleyeyim ben mankenliği seçmedim o beni buldu. O zamanlar üniversite öğrencisiydim ayda 5 bin lira eski parayla geçinmek zorundaydım ayrıca bir arabam olmasını da istiyordum. O zamanlar bana böyle bir teklif geldiğinde bana ayda 15 bin lira teklif ettiler. O zaman benim için iyi paraydı. O yıllarda okulu bitirip bir işe girsen alacağın para sana teklif edilen bir modellik ücretiyle eşitti. Ben bu işi yaparken çok şeyler gördüm. Hayatta her şeyi bana bu meslek gösterdi. İnsanların birbirlerinin arkasından konuşarak yüzlerine farklı şeyler söylemesi gibi. Bu meslekte para da kazandım.yaşım 30"a geldiğinde param vardı, erkek arkadaşımda vardı ama bir şeyler beni mutlu etmiyordu” dedi
Mankenlik mesleğinin bitme noktasında olduğunu iddia eden İldeniz, “Benim yaptığım bu meslek artık bitme noktasında, ben kendimde şunu gördüm; ben kendim olamadım ama artık kendimim. Ben yaptıklarımı doğru demiyorum ama önemli olan insanın kalbinde hissettikleri. Ben mankenlik yaptığım zaman transparan elbise de giydim türban da giydim ama ben bunu işlim için yaptım bu benim işim normalde ben hiçbir zaman işimle özelimi karıştırmadım” diye konuştu.
TÜRKİYE"DE MANKENLİK YOK
Türkiye"deki mankenlik sektörünü eleştiren İldeniz, şunları söyledi: “Bu gün Türkiye de mankenlik artık yok. Bizim zamanımızda ne dergi ne televizyon ne de basın bu kadar mankenlerin gözü üzerimizdeydi. Bu gün artık herkes oyuncu oluyor, eskisi gibi defileler yapılmıyor.” dedi. İldeniz Öğrencilere verdiği öğütlerde gerçek hayatla görülen hayatın arasında çok fark olduğunun da altını çizerken “ Benim için önemli olan artık huzur. İnsan mutlu olabiliyor ama mutlu oldum diye huzur bulmuyor bu geçici bir durum o nedenle huzur hayatın her alanında çok önemli”