DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkın, iki parti arasındaki birleşmenin ülkeye hayır getireceğine inandığını belirterek, “31 Ekim 2009 tarihinde Demokrat Parti ve Anavatan Partisi ile ortak kongre yaparak Demokrat Partisi adı altında birleşecektir.

Demokrat Parti"nin programında küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) canlandıracak ve onları ekonominin dinamiği yapacak işletmeler bakanlığı gibi bir yapının kurulması öngörülmektedir. Ekonomide üçüncü yol adı altında sermayeyi tabana yayan, haklı rekabet sağlamayı gerçekçi kılan bir uygulamayla esnaf ve sanatkârlarımızın dertlerine çare olacaktır.

Demokrat Parti ekonomik olarak iyice dibe vurmuş can çekiştiren çiftçi ve köylünün hayata dönmesini ve yine bu milletin efendisi olması için çalışmalarına başlamıştır” dedi.
Tıkın, son günlerde tartışılan demokratik açılım konusuna da değinerek, “Ancak çok kısa bir süre geçmesine rağmen iktidar kendi açılımına dolandı. Kendi kendine dolandığı bu düğümden kurtulmaya çalıştıkça daha da batıyor. Herkesin şapkayı öne koyup bir kez daha düşünmek ve bu milleti fırka fırka, bölük bölük bölmeden, herkesi kapsayan, hiç kimseyi dışlamayan bir büyük demokrasi açılımının öncülüğünü yapmaktır.”demektedir. Dikkat ederseniz demokratik açılım değil demokrasi açılımı diyerek aslında sıkıntının ne olduğunu ders verir gibi hükümete öğretmektedir” diye konuştu.