Koray Aydın"ın genel başkan olması için imza atan genel kurul delegesi ilçe başkanı Cemal Sarı"nın görevden alınmasının ardından, yeni yönetim kurulu oluşturulması için Osman Tosun"a yetki verilmesi Kuşadası"ndaki MHP"lileri ayağa kaldırdı.
Parti genel merkezi ve il başkanlığını faks ve telefon yağmuruna tutan MHP"liler, 2007 seçimlerinde milletvekili adaylığı hakkındaki adli bir karar nedeniyle kabul edilmeyen Osman Tosun"un atama yoluyla ilçe başkanlığına getirilmesine ve yeni yönetim kurulu oluşturması için yetki verilmesine büyük tepki gösterdiler.
Yönetim Kurulu, Kadın Komisyonu ve İlçe İstişare Kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir grup, Cemal Sarı"nın görevden alınmasından çok onun yerine yeni yönetim kurulu oluşturulması için Osman Tosun"a yetki verilmesinin yanlışlığına dikkat çekti. Genel Merkez ile İl Başkanlığını faks ve telefon yağmuruna tutan MHP"liler, “ Cemal Sarı"nın görevden alınmasına değil, yerine Osman Tosun"un atanmasına tepki gösteriyoruz. Partimizi birleştirip, bütünleştirecek kişi kesinlikle Osman Tosun değildir. Zaten milletvekili seçimlerinde aday olmasına rağmen hakkında adli bir karar nedeniyle bu adaylığı seçim kurulu tarafından kabul edilmemiştir. Böyle birinin Kuşadası"nda son yıllarda büyük çıkış yakalayan ve ikinci parti konumuna yükselen MHP"ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Osman Tosun"un yerine parti tabanını ve tüm kesimleri kucaklayan başka bir isme bu görev verilmeliydi. Osman Tosun"un ilçe başkanı olarak atanması partimize büyük darbe vuracaktır” denildi.
Bu arada, Cemal Sarı ile birlikte görevden alınan yönetim kurulu üyeleri de Osman Tosun"un yeni yönetim kurulunu oluşturmak için yetkilendirilmesine tepki gösterdi. Genel Merkeze dilekçe ile başvuran yönetim kurulu üyeleri, dilekçelerinde, “Kuşadası ilçe başkanlığına eski ilçe başkanlarından Osman Tosun"un atanmasıyla ilgili çalışma yapıldığını öğrendim. Kuşadası ilçe teşkilatının Kuşadası ilçe teşkilatının son yıllarda gösterdiği performans ve aldığı mesafe önümüzdeki yıllarda bu teşkilatın büyük başarılara imza atacağının da göstergesi olmuştur. Osman Tosun"un yeniden bu teşkilatın başına getirilmesi, hem de atama olarak bu süreci en az 10 yıl geriye taşıyacağı inancındayım. Bu vesile ile Kuşadası"ndaki MHP"lilerin bu ortak kaygılarını sizlere iletmeyi, bizlere bu hareketin vermiş olduğu bir sorumluluk olarak algılıyor ve gereği için saygılarımı arz ediyorum” diye görüş belirtti.