Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay partilere “Demokratik Açılım” konusunda açıklamalarda bulunurken “Bu iş öyle veya böyle çözülecek. Muhalefet katılsa da katılmasa da bu mesele Türkiye meselesi… Biz husumet, hamaset ve hakaret siyaset yapmıyoruz. Şehit cenazelerinde yüreği yanan analar, babalar, "Bitirin artık şu terörü" ifadelerine yer veriyor. Bu AK Parti"nin değil devletim meselesi” dedi.

Didim İlçe Binası"nda yapılan AK Parti Didim ilçe danışma toplantısına AK Partili vekiller Mecliste görüşülen "Çek yasası" nedeniyle katılamazken İl Başkanı Sadık Atay, İl yönetim kurulu üyeleri, Didim İlçe Başkanı Mustafa Karanlık, İl Genel Meclis Üyesi Abdürrahim Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay partililere “Demokratik açılım” süreci ve yapılan eleştirilere cevap verdi. İl Başkanı Atay konuşmasında “Şu an ülkemizin Doğusunda AK Parti ve DTP var. Süreç esnasında Doğuda terörün 30 yıldır olduğunu biliyoruz. Bu terör istismar edildiğinden bu yana bir kaos ortamı oluşturuldu. Burada terörün istismar ettiği bir ortam var. Bundan da nemalananlar var. Bu sorun sadece AK Parti"nin meselesi değil devlet meselesi. Bu sorun çözülmeli mi? Evet ama nasıl çözüleceğine cevap yok. Burada amaç statükoyu korumak” dedi.

Açılıma arşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ı da eleştiren Atay, “Sayın Baykal SHP çatısı altında siyaset yaparken hazırladıkları dosyayı da biliyoruz. Bu dosyanın orijinalleri kütüphanelerde mevcut. Bu raporu sonradan değiştirmişler ama asıllarında her şey mevcut ve şunlar yer alıyor; "Anadil yasağı kaldırılmalı. Her türlü Radyo-TV"lerde vatandaşlar kendi dillerini konuşmalı ve özel kolejler kurmalı". Bunlar burada yazılmış. Şimdi de bunları kalkıp eleştiriyor. Sen bizi neyle suçluyorsun? Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizi "PKK ile işbirliği yapıyor" diyorlar. Bizim kılavuzumuz ve muhatabımız Türk Milleti..” ifadelerine yer verdi.

“BU İŞ BİTİNCE İŞSİZLİK ORTADAN KALKAR.”

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay terörün dağa çıkmakla bitmeyeceğini dile getirirken “ Bu iş çözümle biter. Artık bu iş çözülmeli. Geçen hafta verdiğimiz 7 şehidimizde analar babalar ne diyor "Bitirin artık şu terörü" diyor. Bu 30 yıllık süreçte yaklaşık 300 milyar dolar para harcandı. Bu para orada yaşayan halka dağıtılsa, istihdam oluşturulsa ve diğer ekonomik anlamda yatırımlar yapılsa kişi başına gelir 50 bin dolar olur. Bu işi bitince işsizlik ortadan kalkar. Bu iş muhakkak çözülecek. Türkiye böl-parçala-yut anlayışına teslim olmaz. Biz tek millet, tek devlet, tek vatan anlayışı ve birliğimizin ve bütünlüğümüzün teminatıyız” diye konuştu.
Toplantı açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.