Toplantıya AK Parti Söke İlçe eski Başkanı Ali Mustaza Güzelyağdöken, AK Parti Didim Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yeniçeri, AK Parti Söke İlçe Sekreteri Mehmet Özkan yönetirken, toplantıya AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Ülkesini, yaşadığı ve karnının doyduğu bu toprakları seven, AK Parti"ye gönülden bağlı tüm arkadaşlarımın, yani sizlerin oluşturacağı birlik ve beraberlikle, ortak değerlerimizi,İnançlarımızı birleştirerek Didim"i yeniden şaha kaldırmak istiyoruz. Artık kaçan fırsatların veya geçmişte yapılan yanlışlıkların konuşulmadığı bir Didim yaratmak istiyoruz.Bunu ancak biz AK Parti"liler gerçekleştirebiliriz. Bunun için öncelikle bizlerin gecesini gündüzüne katarak çalışması gerekiyor. Bu disiplini yeni yönetim kurulumuzda sağladık, şimdi ise sıra teşkilat çalışmamızda.Buradan ilan ediyorum ki, AK Parti Didim de her geçen gün büyüyecektir. Hem de öle bir büyüyecektir ki, AK Parti çeşitli nedenlerle kopmuş olanlarla birlikte AK Partili olmayanlar da yanımıza katılacaktır. Bizler her zaman birleştirici, her zaman bütünleştirici ve her zaman şefkatle kucaklayıcı olduk. Bu ülke AK Parti ve Başkanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde artık “millete rağmen” politika yapma dönemini sandığa gömüldü. Millet hiçe sayma dönemi AK Parti ile son buldu. Bu bağlamdan hareket edersek, hiç kimse Didimlilere rağmen Didim"e bir şey dayatamaz. Didim"e ve Didimlilere ters düşen hiçbir konu "biz yaptık oldu" zihniyetiyle buraya zorla mal edilemez. AK Parti olarak ilk önce bu tür dayatmalara biz "dur" deriz. Didimlileri ve çıkarlarını hiçe sayan projeleri, planları bu topraklarda uygulatmalıyız. Zira bu emanet, AK Parti"nin kuruluş tarihi olan 2002"den milletimiz tarafından bize verilmiştir. Biz de bu emanete tüm yurtta gözümüz gibi sahip çıktık” dedi.
Öztürk, Didim"de AK Parti bayrağının dalgalandırma zamanının geldiğini söyleyerek, “Ancak kabul etmeliyiz ki, Didim"de yaşadığımız bazı iç sorunlar nedeniyle milletimizden aldığımız bu emaneti bir süreliğine hakkıyla ortaya koyamadık. Fakat artık bu emanete her zerresine tek sahip çıkma ve o emaneti, AK Parti bayrağı olarak Didim semalarında dalgalandırma vakti gelmiştir. Bu amaçla öncelikle ilçe teşkilatımızı görev ve sorumluluk düşmektedir. Yeni yönetimimizden 5 arkadaşımız bir süredir sandık seçmen listeleri üzerinde çalışmaktadır. Son yerel seçimlerle yaşadığımız üzücü olaylar, elimizi bu kez sıkı tutma konusunda bizlere ciddi bir uyarı niteliğidir. Son seçimlerde gördük ki, bir iki aylık alelacele yapılan çalışmalarda bu işler olmamaktadır. Anlık çalışmalar bu işlere yetmemektedir. Pek çok arkadaşımız 2009 seçimlerinde inanılmaz bir özveriyle çalışmışsa da, organize olmadığımız, seçim ve sandık konularında yeteri kadar eğitimli olmadığımız için seçimi kaybettik. Şunu asla unutmayın, AK Parti"nin 29 Mart 2009 seçimlerinde Didim"de aldığı 6200 küsur oy, ilçemizden alabileceğimiz asgari oy miktarıdır. Haklı, haksız kırgınlıklar ve küskünlükler bizi bu oy oranında tuttu. Bir yıllık iyi bir çalışmayla bu oy oranı çok rahatlıkla en az yüzde 50 arttırabiliriz. AK Partililer olarak siyasal alanda Didim"de ilk hedefimiz budur” şeklinde konuştu. -iha