Sigortalılara verilen ilaç raporları Sosyal Güvenlik Kurumu eczane sistemine eczacılar tarafından elle kaydediliyordu. Kağıt ortamında alınan ilaç raporunun eczane sitemine kaydedilmesinde herhangi bir elektronik kontrol yapılmıyordu. Bunun neticesinde ilaç raporunun aslı ya da onaylı sureti her defasında eczanelerden isteniyor ve bu raporlar yıllarca Sosyal güvenlik Kurumunun arşivlerinde saklanıyordu. Ayrıca ilaç raporlarının eczaneler tarafından sisteme girilmesinden dolayı sahte ilaç raporları da sisteme girilebiliyordu. Sahte ilaç raporları yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca lira zarara uğruyordu.
Yaşanan bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve 01 Kasım 2010 tarihinden itibaren elektronik rapor uygulamasını başlattı. İlaç raporları artık MEDULA sistemi kullanılarak hastaneler tarafından kaydediliyor. İlaç raporlarını eczanelerin kaydetmesi uygulaması kaldırılmış oldu.
Hastaneler tarafından MEDULA sistemi kullanılarak rapor kayıtlarının yapılması uygulaması sayesinde; hekimler ve eczaneler üzerindeki şaibe iddiaları ortadan kalktı. Sosyal Güvenlik Kurumunun kaynak planlaması ve politika geliştirme çalışmaları için ihtiyaç duyduğu verilerin daha sağlıklı olarak derlemesine olanak sağlandı. Mevzuat hükümleri doğrultusunda sistem tarafından optimum düzeyde elektronik kontrol imkanı geldi. MEDULA sisteminde kayıtlı olmayan hekimin yazdığı raporun sisteme kaydedilmesi engellendi. Sahte doktor ve kaşe ile rapor hazırlanması engellendi. Kuruma iletilecek evrak sayısı azaldığından arşiv sorunu ortadan kalktı. Kullanılan ilaçların ve raporu düzenleyen hekimlerin mesleki davranışlarının istatistiksel olarak takip edilmesi imkanı geliştirildi. Gereksiz rapor çıkartılması nedeniyle ilaç suiistimalleri engellendi.